Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Перша українка отримала друге щеплення від Covid-19. Вона розповіла, як почувається

Першу дозу отримала Covishield ще 5 лютого.

Фото Главком.

Перша українка отримала друге щеплення від Covid-19. Вона розповіла, як почувається

Дитяча лікарка почувається добре і радить всім вакцинуватися

Перше щеплення в Україні другою дозою вакцини проти Covid-19 отримала педіатр з Хмельниччини Алла Савичева.
 

Як повідомсляє Главком, вона – з Волочиська, працює педіатром у Війтовецькому центрі первинної медико-санітарної допомоги. 

Як повідомляє пресслужба Хмельницької ОДА, першою дозою вакцини AstraZeneca (Covishield) її щепили 5 лютого цього року. На той час лікарка працювала за контрактом у Мальдівській республіці.

16 березня вже на Хмельниччині вона отримала другу дозу зазначеного препарату. Після щеплення почувається добре і радить всім вакцинуватися.

16 березня вже на Хмельниччині вона отримала другу дозу зазначеного препарату.

25 лютого 2021 року Хмельницька область одержала 18300 доз вакцини AstraZeneca (Covishield), що будуть використані для вакцинації 9150 осіб. Щеплення розпочали здійснювати того ж дня.

Читати також: На Волині створили 24 стаціонарні пункти для здійснення вакцинації проти COVID-19

Нагадаємо, в Україні вакцинація проти Covid-19 стартувала 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в 5 етапів. На першому етапі щеплюють медичних працівників «ковідних» лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на Covid-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Нині Україна отримала 500 тисяч доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Канада, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року. 

Джерело: Главком
Telegram Channel