Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Учнів 4-х і 9-х класів звільнили від ДПА

У Києві та Вінниці учні вже на дочасних канікулах.

Фото Wavebreakmedia, Depositphotos.

Учнів 4-х і 9-х класів звільнили від ДПА

Рішення ухвалено через погіршення ситуації з коронавірусом і установлення режиму надзвичайної ситуації

Учнів 4-х і 9-х класів звільнено від Державної підсумкової атестації в цьому навчальному році. Про це йдеться в наказі МОН від 03.03.2021 №273, опублікованому на сайті міністерства, повідомляє Нова українська школа.

Учням, звільненим від атестації, у документі про освіту робитимуть запис «звільнений(а)».

Рішення ухвалено через погіршення ситуації з коронавірусом і установлення режиму надзвичайної ситуації відповідно до пункту 1 розпорядження Кабміну від 25 березня 2020 року №338-р «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації».

Учням, звільненим від атестації, у документі про освіту робитимуть запис «звільнений(а)».

Відповідно до позицій 32 та 33 розділу ІІ Класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій, до надзвичайних ситуацій природного характеру віднесено: перевищення порогового рівня захворюваності людей на грип, гострі респіраторні вірусні захворювання удвічі і більше разів протягом періоду понад 2 тижні у двох та більше адміністративних районах області, містах або загалом у країні, інфекційні захворювання людей невиявленої етіології.

Також у міністерстві зазначають, що пункт 6 розділу IV Порядку проведення ДПА передбачає, що здобувачі освіти, які проживають у зоні надзвичайної ситуації природного та техногенного походження, звільняються від атестації за рішенням МОН або місцевих органів управління освітою.

Як відомо, 26 лютого до червоної карантинної зони віднесли Івано-Франківську область, з 1 березня – Чернівецьку область, з 3 березня – Житомирську, з 8 березня – Закарпатську області. Також проиепідемічні заходи посилили у Львові, а в Києві та Вінниці учні на дочасних канікулах.

Telegram Channel