Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
В один із луцьких навчальних закладів не набиратимуть учнів 1-го класу

У зв’язку з анонсованою реформою середньої освіти, українські школи чекає переформатування.

Фото Pixabay.

В один із луцьких навчальних закладів не набиратимуть учнів 1-го класу

Першою школою, яка змінить статус у зв’язку з реформуванням середньої освіти, стане ліцей №28

Заступниця міського голови Ірина Чебелюк повідомила, що з нового навчального року у ліцеї № 28 почнуть поступово виводити зі складу навчального закладу початкову школу.

Про це стало відомо під час засідання освітньої комісії міської ради 19 березня.

Про це повідомляють Волинські новини.

Натомість батькам пропонують віддати дітей до школи № 7.

Нагадаємо, у зв’язку з анонсованою реформою середньої освіти, українські школи чекає переформатування. Законодавчо передбачено, що середня освіта ділиться на три ланки: початкова школа (1-4 класи), гімназія (5-9 класи) і ліцей (10-11, а з 2027 року – 10-12 класи). Початкова школа може функціонувати разом з гімназією, або ж гімназія може діяти в складі ліцею.

Читайте також: У громаді під Луцьком в школах і дитсадках перестали готувати м'ясні страви.

Реклама Google

Тут є кілька нюансів. По-перше, початкова школа має бути від’єднана від інших навчальних закладів. В ідеалі – взагалі діяти в окремому корпусі. Навіть якщо початкова школа буде у складі гімназії, вона мусить мати окремий вхід не лише в навчальний корпус, а й, приміром, у спортивний зал (якщо початкова школа використовує зал гімназії). Ліцей навіть в тому вигляді, де у складі буде гімназія як структурний підрозділ, не повинен мати в своєму складі початкової школи.

Як зазначила Ірина Чебелюк, реформувати заклади розпочнуть з ліцею № 28. Після того, як фахівці вивчили потребу, з’ясувалося, що у новому навчальному році туди планували подати заяви батьки лише 14 першачків. Тож, вочевидь, такий клас недоцільно формувати. Натомість батькам пропонують віддати дітей до школи № 7.

«Зараз працюємо зі всіма батьками індивідуально, які хотіли віддавати дітей у 28-му школу. Є нормальні умови в сьомій школі, окремий блок, їдальня зроблена. А там ми будемо поступово з кожним роком виводити: не набираємо перший клас і зменшуватиметься початкова школа. Таким чином ми переведемо першу школу в формат ліцею», – пояснила заступниця міського голови.

Звичайно, погодилась вона, є серед батьків і невдоволені, які не хочуть водити дітей в 7 школу, бо вона розташована далі.

Telegram Channel