Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чи знають лучани поезію Ліни Костенко (Відео)

Страшні слова, коли вони мовчать.

Волинь-нова

Чи знають лучани поезію Ліни Костенко (Відео)

Сьогодні поетесі – 91

У Верховній Раді України висунули ініціативу номінувати українську легендарну поетесу та письменницю Ліну Костенко на Нобелівську премію з літератури.

А ми вирішили поцікавитися у волинян, чи знають вони поетичні рядки Ліни Василівни, якій 19 березня виповнився 91 рік.

Нагадаємо, 18 березня, напередодні дня народження видатної письменниці, на Нобелівську премію у галузі літератури у 2021 році планують номінувати українську поетесу та письменницю Ліну Костенко. Питання обговорили на черговому засіданні Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. 

Якщо комітет остаточно підтримає номінацію Костенко – постанову буде направлено на розгляд до Верховної Ради.

Реклама Google

Сама ж Ліна Костенко ще не прокоментувала ініціативу нардепів.

До слова, у 2005 році письменниця відмовилась від звання Героя України, яке їй хотів присудити тодішній Президент України Віктор Ющенко. Своє рішення Костенко прокоментувала так: «Політичної біжутерії не ношу!».

 У 2005 році письменниця відмовилась від звання Героя України.  Своє рішення Костенко прокоментувала так: «Політичної біжутерії не ношу!».

Лучани, яких вдалося зупинити на вулиці, зізнаються, що люблять читати письменницю, слово якої – сильне і глибоке. Щоправда, не всі змогли пригадати рядки з відомих творів поетеси, талант якої – не переоцінити. 

«Ліна Костенко зробила великий вклад для розвитку української культури. Письменниця-шістдесятниця, яка писала в часи, коли це було не просто робити, зуміла відстояти жіночність, романтизм в українській літературі, і нині продовжує це робити, показуючи приклад іншим молодим поетам», – каже студент юридичного факультету ВНУ.

Рядками Ліни Костенко розпочав нині день студент факультету філології ВНУ імені Лесі Українки Павло: «Страшні слова, коли вони мовчать, коли вони зненацька причаїлись, коли не знаєш, з чого їх почать, бо всі слова були уже чиїмись....». 

Хлопець процитував також одну із улюблених цитат геніальної поетеси: «Людей мільярди, і мільярди слів, а ти їх маєш вимовити вперше».

 

Telegram Channel