Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку дерева обрізали самовільно (Фото)

Таке обрізання дерев обурило лучан.

Фото lutskrada.gov.ua.

У Луцьку дерева обрізали самовільно (Фото)

Керівника ОСББ притягнуть до адміністративної відповідальності за порушення правил благоустрою

На пр.Волі, 8 з ініціативи керівника ОСББ проведено глибоку обрізку дерев. Такі дії викликали значний резонанс у соціальних мережах, обурення мешканців міста та незадоволення із такими методами «догляду» за зеленими насадженнями у Луцьку, інфоромує Луцька міська рада.

Керівник об’єднання співвласників багатоквартирного будинку не звертався до міської ради з офіційним листом щодо надання дозволу на проведення будь-яких робіт із зеленими насадженнями. Відповідно, жодних погоджень щодо проведення робіт міська рада не надавала.

Керівник об’єднання співвласників багатоквартирного будинку не звертався до міської ради з офіційним листом щодо надання дозволу на проведення будь-яких робіт із зеленими насадженнями.

Згідно Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених Наказом міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України № 105 від 10.04.2006 суб’єкти господарювання можуть без погодження проводити різні види обрізки зелених насаджень, в тому числі і глибоку обрізку (кронування). Омолоджувальне обрізання виконують лише у дерев, які добре витримують підстригання та обрізання і вершина яких почала всихати, а ріст пагонів припинився. Cильне обрізання передбачає зріз крони до основи скелетних гілок.

Враховуючи рішення міської ради від 27.01.2021 №5/35 «Про утримання зелених насаджень у місті Луцьку», яким встановлено мораторій на проведення омолоджувального обрізання дерев у місті, керівництвом даного ОСББ скоєно адміністративне правопорушення. До департаменту муніципальної варти було направлено лист щодо притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил благоустрою.

Telegram Channel