Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Продати будинок швидко та без проблем: основні поради

Нерухомість варто продавати швидко.

Фото OLX.

Продати будинок швидко та без проблем: основні поради

Часто українці не мають достатньо знань, щоб швидко знайти покупця на будинок з земельною ділянкою. Тому продаж будинків затягується на роки. А коли покупець все ж знайдений, житло віддається майже за «безцінь». Щоб обійти подібні проблеми та отримати максимальну вигоду від своєї нерухомості, потрібно пам’ятати про декілька важливих порад

Коли найкраще продавати будинок?

Тут потрібно поставити собі запитання: з якою ціллю ви продаєте нерухомість? Можливо, вам швидко потрібно дістати велику суму грошей, ви хочете купити будинок в іншому місці чи переїжджаєте в іншу країну. Важко точно спрогнозувати, що станеться на ринку нерухомості завтра. Тому, як тільки вам прийшла думка про продаж будинків Луцьк, робити це потрібно відразу. Чекати рекомендується лише в тому випадку, коли ви точно впевнені — саме ваш об’єкт в майбутньому буде більш перспективним.

Самостійний продаж чи допомога спеціаліста?

Якщо ви не впевнені, що можете самостійно вирішити всі ті питання, які точно встануть на вашому шляху, краще найняти фахівця. При виборі професіонала обов’язково зверніть увагу на декілька моментів:

  • запитайте, на яких саме об’єктах він спеціалізується та яку нерухомість продав за останній час;
  • поцікавтеся про його мотивацію стосовно вашого конкретного будинку, адже часто буває, що рієлтори втрачають інтерес до нерухомості, яка довго не продається;
  • оцініть свої можливості заплатити професіоналу — практика показує, що такі фахівці беруть за свої послуги 3-5% від вартості об’єкту.

Що необхідно для швидкого продажу?

Якщо ви вирішили займатися продажем самостійно, потрібно скласти план роботи. Спочатку підготуйте житло: зробіть дрібний ремонт, поприбирайте, звільніть простір, зробіть кілька хороших фотографій будинку та створіть оголошення на сервісі OLX.

Також не забудьте підготувати усі необхідні для укладання договору документи, проаналізуйте схожі об’єкти на ринку, складіть оголошення про продаж, яке буде зрозумілим та чітким.

Як підібрати ціну нерухомості?

Існує багато підходів, які допоможуть підібрати найбільш вигідну для вас та привабливу для покупця ціну. Один з найшвидших — переглянути схожі пропозиції. Та оцінювати їх варто з точки зору покупця. Подумайте, що в вашій пропозиції може відразу звернути на себе увагу та що відрізняє від інших будинків. Якщо продати потрібно терміново, тоді ставте ціну нижчу, ніж у ваших конкурентів.

Telegram Channel