Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Як використовувати побутову техніку довше

Волинь-нова

Як використовувати побутову техніку довше

Кожне обладнання та прилад потребують профілактичного догляду, що подовжує термін використання

1. Витяжка

Кухонний прилад призначений для уловлювання запахів в процесі приготування їжі, а також поглинання жирових і конденсуючих субстанцій. Це виконується за допомогою двох фільтрів: вугільного і металевого (рідше акрилового). 

 Найпростіше наводити порядок на зовнішній частині, промиваючи її раз на тиждень теплою водою з кухонним засобом для миття посуду. Щоб дістатися до фільтрів, потрібно відключити подачу струму. Металевий фільтр миється раз на місяць, акриловий служить 2-3 місяці, потім потребує заміни. Термін використання вугільного фільтра ─ 1 рік.

2. Холодильник, морозильна камера

Неприємні запахи, викликані перемішуванням смакових характеристик страв в закритому просторі, нейтралізуються вугільними поглиначами.

Іній, який утворює з продуктів, що зберігаються, зроблених страв, осідає на внутрішній поверхні пристрою. Коли його стає занадто багато, формується сніжна оболонка і ефективність роботи холодильно-морозильного обладнання зменшується. Це призводить до збільшення споживання електроенергії і появи гулу. Коли товщина сніжного шару сягає 5 мм, потрібно розморожувати побутову техніку.

Бажаючи прискорити процес відтавання, ставте всередину ємності з гарячою водою або направте в сторону обмерзання струмінь повітря з гарячого фену. Забороняється зіскрібати лід за допомогою ножа, щоб не проткнути трубку випарника. Після перетворення снігу у воду потрібно її прибрати, вимити камери зовні і всередині, витерти ганчіркою.

Найзручніші в експлуатації конструкції No Frost: в місцях скупчення інею працює нагрівальний елемент, що виключає утворення снігових намерзань. Морозильні камери з автоматичним розморожуванням також не потребують допомоги людини при процесі розморожування.

3. Пральна машинка

 

Ця помічниця береже хазяйські руки від роз'їдання шкіри милом і порошками. Вона здатна якісно випрати речі, однак вимагає використання деяких правил. Слід пам'ятати що ремонт пральних машин варто довірити професіоналам kiev.kabanchik.ua/ – на сайті можна вибрати майстра по ремонту пральних машин, кваліфікованого та не за всі гроші світу, тому, що ви домовляєтесь на пряму, а не через компанію.

  • Дотримання норми завантаження білизни та одягу. Бажано не перевищувати рівень наповнення камери на ¾ при пранні х/б речей, більше 50% ─ при завантаженні синтетикою і 30% ─ при водному очищенні вовняних або делікатних речей.
  • Перевіряйте одяг на предмет погано пришитих гудзиків, гачків, застебнутих «блискавок», частина з яких може відірватися і забити отвір по сливу води, а решта ─ пошкодити одяг або барабан машинки.
  • Пом'якшення води сприяє мінімізації утворення відкладень на барабані. Нагрівальний елемент притягує до себе вапняні, залізисті і хлористі сполуки, поступово покриваючись щільною плівкою. В результаті нерозчинний осад стає причиною перегріву робочої частини пральної машинки і виходу її з ладу.
  • Перекручені при підключенні шланги швидко зношуються, а в затиснутому під кутом кабелі може тріснути ізоляція.
  • Для зовнішнього очищення використовуються очищувальні рідини м'якої дії. Внутрішня частина барабана добре висушується після кожного прання. Відсік під порошки і кондиціонер миється щіткою з милом раз на місяць.

4. Плита

Користуючись електричною, газовою плитою, духовкою, регулярно стежте за їх чистотою.

Плити чистять мильним, содовим розчинами, м'якою побутовою хімією. Важливо не використовувати абразивних засобів і серветок з ворсом. Зчищати жирові плями не можна: обробіть і дайте їм розмокнути.

Варильна поверхня, вироблена зі склокераміки, металу, потребує спеціальних засобів, рекомендованих виробником. Як альтернативу, для скляних поверхонь можна використовувати очищувальний засіб для миття вікон, а протирати замшевою серветкою. Метал очищається соняшниковою олією, потім обробляється спиртом. Вапняні смуги усуваються розведеним оцтом. Всі ці дії виконуються на холодній поверхні.

Тримайте побутову техніку в чистоті і використовуйте відповідно до інструкції. Тоді вона зможе тривалий час радувати своїх власників безперебійною роботою.

Telegram Channel