Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Covid-19: з понеділка Рівненщина може «почервоніти»

Кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів на 100 тисяч населення – 57,3, коли межа – 60

Фото day.kyiv.ua.

Covid-19: з понеділка Рівненщина може «почервоніти»

На Рівненщині значно перевищений поріг захворюваності на ГРВІ, грип та Covid-19

У області вже запровадили «помаранчеву» зону, але якщо впродовж трьох днів за двома і більше показниками будуть перевищення – область віднесуть до «червоної» зони.

Таку інформацію повідомляють у Рівненській ОДА, передає Рівне вечірнє.

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін зазначив, що скоро Рівненщина досягне минулорічного рекорду, який становив 612 хворих.

Епідемпоріг сьогодні складає 104,2%.

«Дійсно, обласна комісія ТЕБ і НС сьогодні рекомендувала місцевим комісіям посилити обмежувальні заходи. Що стосується визначення зони – відповідно до тих показників, які є вже сьогодні, Рівненщина може потрапити в червону зону вже з понеділка, 29 березня. Але ми розуміємо, що червона зона передбачає зупинку бізнесу, зупинку навчання, тому сьогодні потрібно підготувати середовище Рівненщини до введення червоної зони».

Так, епідемпоріг сьогодні складає 104,2%.

Так, коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 18,9 % коли межа – 20%.

Середня кількість тестувань методом ПЛР та експрес-тестами на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тисяч населення становила 1159.

Читайте також: МОЗ пояснило, де і як тепер треба носити маски

Кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів на 100 тисяч населення – 57,3, коли межа – 60.

Завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я – 33,7% при граничному значенні не більше 65%.

Нагадаємо, Кабмін змінив порядок встановлення карантинних обмежень на певних територіях. Так, якщо в області - «помаранчева» зона, то вводити додаткові обмежувальні заходи на своїх територіях можуть місцеві комісії. Для цього кількість нових випадків протягом семи днів має перевищувати 70 осіб та динаміка - понад 50 відсотків нових хворих.

Telegram Channel