Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У Турійську хлопець з власною вагою 50 кілограм вижав 90-кілограмову штангу

Фото Жені Дубасова.

У Турійську хлопець з власною вагою 50 кілограм вижав 90-кілограмову штангу

Пройшов Відкритий турнір силових видів спорту серед учнів шкіл та вихованців ДЮСШ Турійської громади

Шквал адреналіну, спортивного азарту, позитивних емоцій наповнили свято спорту, яке відбулося у Турійській дитячо-юнацькій спортивній школі. З ініціативи активіста Бориса Дубасова та директора ДЮСШ Андрія Книша, затятих спортсменів, які всіляко культивують розвиток спорту на Турійщині, був проведений Відкритий турнір силових видів спорту серед учнів шкіл та вихованців ДЮСШ Турійської громади. Участь взяли і представники з сусідніх Оваднівської та Володимир-Волинської громад. Турнір «силовиків» вже став традиційним і проводився у селищі втретє.

Силами мірялися як хлопці, так і дівчата різного віку. Охочих зібралося чимало, що зробило захід видовищним і цікавим. Головним суддею турніру став Андрій Книш, а помічниками – тренера-викладачі ДЮСШ Аліна Січковська та Іван Токарський.

Серед дівчат лаври першості дісталися Олені Чабанчук, вона вижала 25-кілограмову штангу 62 рази.

Першим видом змагань був багатоповторний жим штанги лежачи. Завдання спортсмена полягало в тому, щоб, лежачи на горизонтальній лаві, упродовж трьох хвилин підняти штангу від грудей максимальну кількість разів. Проходив цей вид змагань у різних номінаціях. І хоч на п’єдестал пошани піднімалось чимало учасників турніру, та чемпіонами стали одиниці.

Так, у категорії  юнаки в різних номінаціях звання чемпіона отримали: Станіслав Чамбула, хлопець 31 раз вижав штангу вагою 15 кілограм; Назар Босенко, який 20-кілограмову штангу підняв 44 рази; Любомир Захаров, йому вдалося зробив 55 повторів жиму штанги 25 кг; Назар Данилюк зміг підняти штангу вагою 35 кг аж 58 разів; Іван Глущенко, в його активі 37 вижимань штанги вагою 50 кг.

А серед дівчат лаври першості дісталися Олені Чабанчук, вона вижала 25-кілограмову штангу 62 рази.

Надихнувшись досягненнями учасників змагань, бажання спробувати свої сили і продемонструвати козацьку міць виявили дев’ятеро глядачів. Серед них абсолютний рекорд на турійському турнірі встановив представник Оваднівської громади Валентин Захаров, який 35-кілограмову штангу лежачи від грудей підняв 126 разів.

Другим видом змагань був силовий жим штанги. Тут чемпіонство отримав вихованець ДЮСШ Максим Домашук. Хлопець з власною вагою 50 кілограм вижав 90-кілограмову штангу.

Такий товариський турнір, які в Турійській дитячо-юнацькій спортивній школі організовують частенько, – це завжди дружня зустріч людей, яких об’єднує спільний інтерес – розвивати спорт, залучати до нього якомога більше дітей. І варто зазначити, що відділення силових видів спорту у Турійській громаді є дуже популярним. Нині там займається понад 30 дітей, серед яких є вже кандидати в майстри спорту.

Незабаром, 4 квітня, четверо вихованців Турійської ДЮСШ візьмуть участь у Відкритому чемпіонаті України з пауерліфтингу, який відбудеться в Луцьку.

Ірина КОВАЛЬЧУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel