Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Рівному розглядають апеляцію школяра з Волині, якому хочуть дати 6 років за продаж канабісу

Волинь-нова

У Рівному розглядають апеляцію школяра з Волині, якому хочуть дати 6 років за продаж канабісу

16-річного засудили за продаж 11-ти грамів канабісу

У Рівному в апеляційному суді 25 березня почали розглядати справу щодо 16-річного хлопця з Волині, якому тамтешній суд присудив шість років тюрми за торгівлю марихуаною.

Як інформує Суспільне, під будівлею суду його прийшло підтримати декілька активістів організації «Демократична сокира». У руках вони тримали плакати із фразами «Поліція замість бандитів полює на школярів» та «Замість розкриття злочинів поліція їх провокує».

У СІЗО школяр сидить із грудня 2020 року

Самого обвинуваченого, який є уродженцем одного із сіл Камінь-Каширського району, у Рівне не везли, він під вартою на Волині і на засіданні свідчить через онлайнзв'язок. У суд в Рівне приїхали його матір та тітка.

У судових матеріалах вказано, що школяр двічі збув наркотичну речовину канабіс у селищі Ратному. Його захист подав апеляцію із клопотанням закрити провадження і скасувати вирок суду першої інстанції.

Читати також: Діти їли цілий тиждень: з дитсадка на Горохівщині вилучили партію неякісного масла

У СІЗО школяр сидить із грудня 2020-го. Його засудили за продаж 11-ти грамів канабісу.  Відомо, що 1 березня суд у Луцьку відмовився випустити його з в'язниці до розгляду апеляції. Адвокат обвинуваченого Віталій Жуковський раніше коментував, що вважає дії поліції перевищенням повноважень, мовляв, вони самі спровокували хлопця на злочин проведенням оперативної закупки. Провину він визнав в одному із двох епізодів. У поліції Волині зазначали, що збирали докази законно. В Україні покарання за подібного роду злочини коливається від 6 до 10 років тюрми, в залежності від обставин.

Джерело: Суспільне Волинь
Telegram Channel