Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Діти їли цілий тиждень: з дитсадка на Горохівщині вилучили партію неякісного масла

Масло було погане.

Фото ілюстративне.

Діти їли цілий тиждень: з дитсадка на Горохівщині вилучили партію неякісного масла

Його виробляли у Полтавській області у селищі Чутове

У дитсадку Горохівської громади працівники держпродспоживслужби виявили партію неякісного масла. До перевірки діти його вживали близько тижня.

Про це розповіла Суспільному директорка садочка «Журавлик» Алла Шварц.

Під час лабораторних досліджень у маслі виявили вміст немолочних жирів. Їх згідно із державним стандартом у маслі бути не повинно. Молоковмісний продукт виробляли у Полтавській області у селищі Чутове. Цей виробник виграв тендер на постачання масла у дитячі садки Горохівської територіальної громади.

За документами у дитсадок привезли солодковершкове селянське масло 72,8% жиру, – розповіла Алла Шварц. Після того, як виявили неналежну якість масла, усю партію з дошкільних закладів вилучили. Кількість вилученого у дитсадку не озвучують.

За документами у дитсадок привезли солодковершкове селянське масло 72,8% жиру,

Нині постачальника масла змінили. Зараз його постачає місцевий сирзавод.

За коментарем журналісти також звернулося до начальника відділу з питань освіти, науки, культури, молоді, спорту та медицини Луцької районної ради Віктора Білика. Розповісти скільки масла утилізували та чому склалась така ситуація він пообіцяв згодом, після повернення з відрядження.

Нагадаємо, 24 березня уряд підтримав рішення з одноденним доопрацюванням рішення щодо зміни організації харчування дітей у школах, дитячих садочках та дитячих таборах відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я, зокрема щодо споживання жирів, цукру та солі.

Джерело: Суспільне
Telegram Channel