Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Ковельські хірурги врятували пацієнта-курця від ампутації ніг

Ще один врятований пацієнт.

Фото Ковельстького МТМО

Ковельські хірурги врятували пацієнта-курця від ампутації ніг

У зоні ризику усі, хто зловживає палінням

Сучасна високотехнологічна методика лікування судинної патології для лікарів відділення інтервенційної радіології Ковельського МТМО стала звичною справою. Але за кожним окремим випадком стоїть врятоване здоров’я та життя людини.

Як розповів завідувач відділення, судинний хірург Олександр Голуб, з початку року проведено 28 операцій із стентування артерій та балонної ангіопластики судин.

 Серед пацієнтів переважно чоловіки старші 40 років з атеросклерозом нижніх кінцівок. Це захворювання з роками «молодшає». Воно небезпечне тим, що загрожує гангреною та ампутацією ніг. У зоні ризику усі, хто зловживає палінням цигарок.

Тютюнопаління – серед головних факторів, що провокують розвиток атеросклерозу нижніх кінцівок

 Днями виписали з лікарні 59-річного пацієнта-курця, який поступив з болями в лівій нозі, що посилювалися при ходьбі. Крім того, почорнів перший палець стопи. Йому діагностували атеросклероз обох нижніх кінцівок. Провели балонну ангіопластику (роздуття) гомілкових артерій і стентування задньої великогомілкової артерії (ЗВГА).

 На щастя, чоловік вчасно звернувся за медичною допомогою і наші лікарі врятували йому ноги, відновивши порушене кровопостачання ендоваскулярним методом. 

Читати також: Стало зле в амбулаторії: від коронавірусу померла 28-річна жінка.

 

 

 

Джерело: Ковельське МТМО
Telegram Channel