Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Турійські музиканти вдало виступили на обласному конкурсі

Переможниця конкурсу Вікторія Войтюк зі своєю наставницею Вікторією Денисюк.

Фото Ірини Ковальчук та Вікторії Денисюк.

Турійські музиканти вдало виступили на обласному конкурсі

Турійську громаду представили троє юних музикантів: бандуристка Вікторія Войтюк та двоє скрипалів Ангеліна Дубасова та Давид Хомик

Одним із вагомих і для викладачів, і для учнів музичної школи є обласний конкурс, який щороку проводять Управління культури, з питань релігії та національностей Волинської облдержадміністрації та Обласний науково-методичний центр культури.

Турійську громаду цьогоріч представили троє юних музикантів: бандуристка Вікторія Войтюк та двоє скрипалів Ангеліна Дубасова та Давид Хомик. Без нагород юні музиканти не залишились.

У номінації «Бандурист-вокаліст» перемогу здобула третьокласниця Вікторія Войтюк. Дівчина вперше виступала перед публікою, до того брала участь лише в дистанційних конкурсах.

У номінації «Бандурист-вокаліст» перемогу здобула третьокласниця Вікторія Войтюк. Дівчина вперше виступала перед публікою, до того брала участь лише в дистанційних конкурсах. Як розповідала наставниця юної бандуристки – викладач гри на бандурі Вікторія Денисюк, відеозапис і живий виступ – це зовсім різні речі. Адже атмосфера, яка вирувала у Волинському фаховому коледжі культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського в день заключного (третього) туру конкурсу – це  щось неймовірне.


Скрипалі Давид Хомик та Ангеліна Дубасова.

Десятки музикантів, звуки різних інструментів, які доносяться звідусіль, десь проходить запис, там виступ, а в іншому місці репетиція. Цей творчий вулик, наповнений звуками музики, гудів, жив, творив. І особливо приємно, що серед багатьох достойних конкурентів журі присудило Вікторії перше місце. Дівчина виступила із двома різножанровими музичними композиціями – веселою «Ой я у гай ходила» та ліричною «Колискова». Особливо журі до душі припала саме друга композиція. Її записали на відео для подальшої презентації.

Реклама Google
 

Не менш достойно виступили і турійські скрипалі на обласному конкурсі виконавців на струнно-смичкових інструментах, який проводився серед мистецьких шкіл. Участь у ньому взяло 57 учнів із 11 закладів. Традиційно він проходив у три тури – відбірковий, регіональний та заключний.


Світ музики маленькі скрипалі пізнають під наставництвом Людмили Массалиги.
 

Як розповіла викладач гри на скрипці Людмила Массалига, твори на конкурс для Ангеліни і Давида вибирали спільно, адже важливо, щоб дітям вони подобалися, легко сприймалися, були приємними, крім того, допомагали дитині розвивати свої здібності, творчо рости. Однією з умов конкурсу було не лише представити різнохарактерні музичні композиції, а й твори великої форми.

Другокласниця Ангеліна Дубасова зіграла варіації на тему української народної пісні «Ой дівчино, дівчино» та пісню із опери «Травнева ніч». А третьокласник Давид Хомик – «Хор мисливців» та третю частину «Концерт Рідінга». За достойні виступи Ангеліні журі присудили третє місце, а Давиду вручило подяку.

Як зауважила Людмила Массалига, це лише перші кроки маленьких музикантів, бо вони обдаровані, можуть тонко відчувають музику і, що найголовніше, дуже старанні й натхненно працюють над розучуванням творів.

Ірина КОВАЛЬЧУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel