Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині поліція затримала рибних браконьєрів (Фото)

Незаконно рибалили.

Фото поліції Волині.

На Волині поліція затримала рибних браконьєрів (Фото)

З місця події вилучили човен, сітки та рибу, здобуту незаконно. За цим фактом розпочато кримінальне провадження

З місця події вилучили човен, сітки та рибу, здобуту незаконно. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.  

Зловмисників спіймали на гарячому поліцейський офіцер Забродівської громади спільно з рибоохоронним патрулем вчора, близько 16 години. 27-річний та 53-річний чоловіки промишляли на одному з озер неподалік села Самари-Оріхові Ковельського району.

На місце одразу ж викликали слідчо-оперативну групу відділення поліції №2 (смт Ратне). Встановлено, що зловмисники здійснювали ловлю забороненими знаряддями – сітками. Вилучено знаряддя вилову риби, човен та незаконно здобуту рибу - 102 окуні, 130 йоржів, 37 пліток.  

Зловмисники здійснювали ловлю забороненими знаряддями – сітками. Вилучено знаряддя вилову риби, човен та незаконно здобуту рибу - 102 окуні, 130 йоржів, 37 пліток.  

За фактом незаконного зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 17 до 51 тисячі гривень або до трьох років обмеження волі. 

До слова, із першого квітня на Волині стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів, порушення правил риболовлі карається притягненням до адміністративної та кримінальної відповідальності.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Поліція Волинської області
Telegram Channel