Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині з молотка продали бурштину майже на 2 мільйони: купували і наші, й іноземці

Торгували вчетверте.

Фото з відкритих джерел.

На Волині з молотка продали бурштину майже на 2 мільйони: купували і наші, й іноземці

Вторгували майже два мільйони

26 березня у Волинській облраді відбувся четвертий відкритий аукціон із реалізації бурштину-сирцю, видобутого КП «Волиньприродресурс».

На початку публічних торгів до учасників заходу звернувся голова обласної ради Григорій Недопад і побажав усім вам результативних торгів, а місцевим та обласному бюджету значних надходжень.

Директор КП «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради Анатолій Капустюк повідомив, що за ці публічні торги мало бути  номіновано 2 тонни 278 кг 361 г бурштину-сирцю, однак в міжаукціонний період підприємством було реалізовно ще 386 кг різних фракцій «сонячного каменю», тому загальний об'єм виставленого на нинішній аукціон бурштину становить - 1 тонну 892 кг 406 г різних груп якості.

Участь у четвертому аукціоні взяли компанії та фізичні особи, які попередньо реєструвалися і робили заявки. Всього зареєструвалося 23 учасники серед яких були представники України, Польщі, Литви, Гонконгу та ОАЕ.

«Окрім того, в міжаукціонний період за результатами третього аукціону нами було реалізовано ще 334 кг бурштину на загальну суму 3 млн 569 тисяч гривень, додатково за цей період було реалізовано ще 283 кг бурштину на загальну суму 2 млн 856 тисяч 212 гривень, а також заключені договори та виписані інвойси на оплату за об'єми поставок, як по Україні, так і за кордон на загальну масу 466 кг 265 г бурштину на загальну суму - 6 млн 952 тисячі 658 гривень», - розповів  він.

Участь у четвертому аукціоні взяли компанії та фізичні особи, які попередньо реєструвалися і робили заявки. Всього зареєструвалося 23 учасники серед яких були представники України, Польщі, Литви, Гонконгу та ОАЕ.

«Про нас дізнаються у різних куточках світу. Ми поступово популяризуємо офіційний бурштин та легальний механізм його продажу. Уже є кілька компаній, які безпосередньо співпрацюють з нами не витрачаючи час і не чекаючи аукціону, адже ціна у нас стала, вона затверджується Державним гемологічним центром Міністерства фінансів України, а також закріплюється попереднім аукціоном», - зауважив він.

Читати також: Чому «Білинський Шевченко» з Волині не визнає чорних фарб

 «Ми можемо пишатися тим, що наше комунальне підприємство «Волиньприродресурс» працює відкрито та прозоро. Як відомо, великі об'єми сонячного каміння реалізовуються в міжаукціонний період, проте за цінами аукціону. Торги теж доступні для учасників з усіх куточків світу, адже усі охочі можуть зареєструватися до участі у торгах і бути присутніми в залі, де відбувається аукціон, або ж за посередництвом відеоконференції «, - зауважив голова обласної ради Григорій Недопад.

Цього дня з аукціону придбали бурштин два учасники з України та Гонконгу. Обох зацікавила фракція вагою 10-20 г.
«Фактично у нас на залишку цієї фракції на складах більше не лишилося. Як показує практика - вона є найбільш ходовою і взагалі дрібні фракції каміння користуються наразі найбільшим попитом. Тому у нас на залишках зараз збебільшого знаходиться по пів тонни великих фракцій бурштину», - розповів Анатолій Капустюк.  

Загалом, за результатами торгів було продано 236 кг 515 г «сонячного каменю» на загальну суму 2 млн 80 тисяч 256 гривень.  
Проведення п'ятого аукціону попередньо заплановане на 30 квітня 2021 року.
 

Джерело: Волинська обласна рада
Telegram Channel