Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Чому «Білинський Шевченко» з Волині не визнає чорних фарб

Микола Конопацький демонструє свої роботи у Камені-Каширському.

Фото із архіву Камінь-Каширського РБК.

Чому «Білинський Шевченко» з Волині не визнає чорних фарб

Минулого тижня у приміщенні районного Будинку культури в Камені-Каширському відбулося відкриття персональної виставки відомого волинського художника Миколи Конопацького

Майстер пензля живе в селі Білин Ковельського району, працює вчителем у місцевій школі, а ще має прекрасний голос і співає в знаменитому народному фольклорному гурті «Родина». За правдивість зображуваного на полотнах Миколу Конопацького вдома називають не інакше як «Білинський Шевченко».

Представляючи на відкритті виставки свої роботи, а це в основному пейзажі, художник підкреслив, що ніколи не користується чорними фарбами.

 За правдивість зображуваного на полотнах Миколу Конопацького вдома називають не інакше як «Білинський Шевченко». 

— І це справді так, — прокоментувала на наше прохання свої враження від полотен директор Центру культури та дозвілля Камінь–Каширської міської ради Алла Глущук. — На картинах митця дуже багато голубого неба. А ще в кожній з них — якщо не стежка чи дорога, то річка. Одне слово — куточок волинської природи. Дивлячись на художні роботи, хочеться уявити їх у тривимірному просторі і зайти в ту красу, яку майстер зобразив на полотні.

Виставка експонуватиметься місяць, тож цією красою багато хто зможе помилуватися.

Читати також: Луцький музей отримав подарунок

Telegram Channel