Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Пограв у карти і перерізав вени: на Волині пацієнт із коронавірусом наклав на себе руки (З'явилися подробиці)

У передсмертній записці чоловік написав, що рішення піти з життя він прийняв сам.

Колаж volyn.com.ua.

Пограв у карти і перерізав вени: на Волині пацієнт із коронавірусом наклав на себе руки (З'явилися подробиці)

17 березня о 23.40 у Маневицькій лікарні всіх підняли на ноги: в інфекційному відділенні у ванній кімнаті медсестра виявила закривавленого чоловіка, який уже не дихав

На тілі пацієнта були помітні сліди ножових поранень. Знайшли також передсмертну записку, в якій зазначалося, що рішення піти з життя він прийняв сам. Трагічний випадок нині розслідують і правоохоронці, й медики.

— Ми ретельно проаналізували кожен день, який провів хворий у лікарні, щоб зрозуміти причину такого вчинку. Чоловік 1959 року народження, в селі його поважали як господаря, багатодітного батька. Виростив хороших дітей. До нас пацієнт потрапив 13 березня зі скаргами на задишку й слабкість, із підозрою на COVID-19. Діагностували двобічну пневмонію, призначили відповідне лікування. Стан пацієнта не викликав тривоги, сатурація незабаром підвищилася. Чоловікові було важко ходити, він страждав від артрозу, а коронавірусна інфекція призвела до його загострення. Тому доповнили терапію ін’єкціями знеболювального препарату. І того вечора о 22–й годині медсестра зробила укол. Це підтвердив сусід по палаті, — відтворює події, які передували трагедії, директор КП «Маневицька центральна лікарня» Олег Бегаль.

Чоловік, правда, зі страхом чекав результату ПЛР-тесту, боявся, що він буде позитивним.

Кажуть, ніщо не віщувало біди. Чоловіки перед сном грали в карти. Потім молодший пішов у ванну кімнату. Як виявилося згодом, прихопив із собою й ніж, який узяв із дому.

— Я майже рік працюю з хворими на коронавірус, тому відразу бачу тих, хто має депресію чи певні психічні розлади, викликані ускладненням COVID-19. Як правило, ці люди або замкнуті, відсторонені, або навпаки — надмірно пожвавлені й дратівливі. Колись у нас був пацієнт у реанімації, який, як розповідали рідні, «втратив розум», удома хапався за ножа. У цьому ж випадку я не помітила жодних таких ознак. Чоловік, правда, зі страхом чекав результату ПЛР–тесту, боявся, що він буде позитивним. Якраз 17 березня ми й отримали з лабораторії підтвердження про COVID-19, повідомили хворому, що переводимо його в окремий бокс. Він ще перепитав, чи матиме там кисневий концентратор. Я заспокоїла, що доступ до кисню матиме. Напередодні сатурація у пацієнта була 90, з диханням уже майже не було проблем, — розповідає завідувачка інфекційного відділення Оксана Стицюк.

Читайте також: І знову сумні рекорди: учора від коронавірусу померло 362 українці, захворіло майже 17 тисяч!

Чому чоловік зважився на такий страшний крок, що означають його слова із передсмертної записки, що він далі «так жити не може»? Правоохоронці відомості за цим фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 Кримінального кодексу України з позначкою «самогубство». А медики висловлюють співчуття родині й наголошують, що коронавірусна інфекція, на жаль, нині має значно важчий перебіг, аніж раніше, й викликає чимало непередбачуваних ускладнень. Тому закликають волинян суворо дотримуватися вимог епідбезпеки.

Оксана КРАВЧЕНКО.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel