Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Влада безпорадна у боротьбі  з коронавірусом»

За словами Порошенка, за кожним благодійним концентратором закріплений волонтер, який відстежує, щоб апарат через пошту дійшов до лікарні і був встановлений у конкретній палаті.

Фото із сайту eurosolidarity.org.

«Влада безпорадна у боротьбі з коронавірусом»

Ще 30 кисневих концентраторів від п’ятого Президента Петра Порошенка відправлено в лікарні країни. Кожен прилад може одночасно забезпечувати підтримку для двох пацієнтів

Усього Фонд Петра Порошенка та «Рошен» закупили  понад 100 кисневих концентраторів для хворих.
Усього Фонд Петра Порошенка та «Рошен» закупили понад 100 кисневих концентраторів для хворих.

 Концентратори доставлять у Вінницьку, Донецьку, Закарпатську, Івано–Франківську, Київську, Львівську, Одеську, Рівненську, Сумську та Черкаську області.

За словами лідера «Європейської Солідарності» Петра Порошенка, Україна, попри бравурні заяви влади про «чемпіонство у боротьбі з коронавірусом», виявилася не готовою до епідемії. Політик зауважив, що наразі в нас повну дозу щеплення отримала лише одна людина, а темпи вакцинації вкрай низькі. «10–15 тисяч кожного дня інфікується. Держава — безпорадна. Влада — безпорадна. Міністр, прем’єр, Президент Зеленський — безпорадні», — констатує він. «Ми пропонували владі: зберіть РНБО, імплементуйте наш антиковідний план, врешті–решт завезіть вакцину. Коли ви намагаєтеся зробити дискусію, чи потрібне щеплення чи ні, скажіть людям правду: у вас немає вакцини», — зазначає Петро Порошенко.

10–15 тисяч кожного дня інфікується. Держава — безпорадна. Влада — безпорадна. Міністр, прем’єр, Президент Зеленський — безпорадні.

Він наголосив, що зараз найбільша біда — це брак кисню для хворих на коронавірус. «Ми передаємо чергову партію кисневих концентраторів. Дуже сподіваємося, що ці прилади вже із завтрашнього дня почнуть рятувати життя людей», — зазначив лідер «Європейської Солідарності».

Читайте також І знову сумні рекорди: учора від коронавірусу померло 362 українці, захворіло майже 17 тисяч!

Загалом у Порошенка на благодійну допомогу під час пандемії витратили 120 мільйонів гривень — на захисні костюми для лікарів (157 тисяч штук), антивірусні окуляри, швейцарські ІФА–тести Roche, концентратори тощо.

Василь КІТ.

Telegram Channel