Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Знищили 800 гектарів лісу,  щоб вирощувати на цій землі коноплі

Наразі, що робити із колодами, не вирішили, тому вони лежать просто неба на землі (фото ілюстративне).

Фото ua.depositphotos.com.

Знищили 800 гектарів лісу, щоб вирощувати на цій землі коноплі

На водоймах кар’єрів у селі Хотин, що неподалік Рівного, кілька років тому облаштували відпочинкову базу – поставили альтанки, спеціальні контейнери та урни для сміття, відвели територію для встановлення наметів. Тож місце відпочинку не просто відоме серед мешканців області, але й досить популярне

Рівнянин Богдан Колішко, який час від часу приїздить сюди, аби насолодитися природою, навідавшись цього разу, був шокований від побаченого. Краєвиди понищені, а місцеві люди у розпачі, бо не розуміють, хто це робить. За їхніми словами, упродовж кількох місяців поблизу села безперервно працювала техніка. В результаті на землі лишилася купа колод молодої сосни, а під сокиру поклали майже 800 гектарів дерев.

Як з’ясували журналісти каналу Рівне-1, землю взяла в оренду столична фірма Generous land. Вони уклали договір із власниками земельних паїв, аби вирощувати коноплі.

Як з’ясували журналісти каналу Рівне-1, землю взяла в оренду столична фірма Generous land. Вони уклали договір із власниками земельних паїв, аби вирощувати коноплі. Цю версію підтвердив і голова Городоцької сільської ради, на території якої і відбуваються ці роботи. Однак дізнатися бодай щось про цю фірму поки що не вдалось – як кажуть у департаменті агропромислового розвитку, підприємство лише недавно зареєструвалося. Проте там запевняють, що нічого протизаконного не відбувається, а можливо, навпаки: земля нарешті буде використовуватися за призначенням. Адже господарська територія не може бути зарослою лісом.

Реклама Google

Читайте також Стріляли: двоє волинян безпілотником намагалися переправити в Польщу цигарки (Відео)​.

Відтак, як зазначають у сільській раді Городка, орендар уклав угоди із власниками паїв. Вони спільно і домовляються, куди подіти деревину, яку вже зрубали на цій території. Наразі, що робити із колодами, не вирішили, тому вони лежать просто неба на землі.

Олена МИТРОФАНОВА.

Telegram Channel