Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Шина зі «Львова» втрамбовує «Шахтар» у багнюку,  наш Назарій Нич — допомагає

Шина зі «Львова» втрамбовує «Шахтар» у багнюку, наш Назарій Нич — допомагає

Напередодні увечері Національна збірна України стартувала у відборі до ЧС-2022: підопічні Андрія Шевченка на «Стад де Франс» билися з чемпіонами світу — французами

А в УПЛ — найсенсаційніша сенсація з–поміж усіх сенсацій! Безпросвітний, як здавалося, аутсайдер першості ФК «Львів» ефектно «взув» чинного чемпіона України — «Шахтар»! У ворота «гірників» забивали бразильці (ото іронія долі!) Альваро та Шина (віддав ще й гольовий пас і визнаний гравцем туру), а також ексгравець шацького «Світязя» та луцької «Волині» Назарій Нич! Наставника «Львова» Анатолія Безсмертного, який проводив на містку керманича команди лишень другий матч, заслужено визнали кращим тренером туру.

Осічкою підопічних Луїша Каштру сповна скористалося «Динамо». Кияни у другому таймі таки розчавили непоступливий «Рух» і збільшили відрив від «Шахтаря» до семи очок. Підопічним Мірчі Луческу в семи останніх турах достатньо здобути п’ять перемог, аби повернути собі чемпіонський титул.

Також зауважимо, що у 19–му турі було зафіксовано відразу чотири дублі. По два голи у ворота суперників забили Маріо Чуже (СК «Дніпро-1»), Руслан Степанюк («Ворскла»), Манор Соломон («Шахтар») та Олександр Караваєв («Динамо»).

Україна втрачає пряму путівку в груповий турнір Ліги чемпіонів із сезону 2022/2023.

Ну, а передували черговому туру УПЛ матчі–відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи. Великих ілюзій щодо перспектив «Динамо» (після домашньої поразки з рахунком 0:2 від «Вільярреала») та «Шахтаря» (після виїзних 0:3 від «Роми») ми наче й не мали. Проте сподівалися, що українські клуби хоча б зможуть гучно зачинити за собою єврокубкові двері. Не склалося. Україна втрачає пряму путівку в груповий турнір Ліги чемпіонів із сезону 2022/2023.

Читайте також Як Зінченко відреагував на дебют у ролі капітана збірної України.

Тим часом інше «Динамо» — загребське — довело: якщо дуже захотіти — можна не те що в космос полетіти (цим зараз уже нікого не здивуєш), а й неабияк присоромити букмекерів та довести до екстазу власних уболівальників. Хорвати у першому матчі 1/8 ЛЄ поступилися на виїзді англійському клубу «Тоттенгем Готспур» з рахунком 0:2. Проте на рідному «Максимирі» динамівці в основний час зустрічі відіграли обидва м’ячі, а в додатковий — забили переможного третього! 28–річний Мислав Оршич тепер точно матиме про що розповідати внукам на пенсії, адже він став автором вікопомного хет–трику!

Ліга Європи. 1/8 фіналу. 2–й матч. «Вільярреал» (Вільярреал, Іспанія) — «Динамо» (Київ, Україна) — 2:0 (1:0 — Жерар Морено, 13 хв.; 2:0 — Жерар Морено, 36 хв.)

18 березня 2021 року. Вільярреал. «Естадіо де ла Кераміка». Головний суддя Андреас Екберг (Швеція).

Ліга Європи. 1/8 фіналу. 2–й матч. «Шахтар» (Донецьк, Україна) — «Рома» (Рим, Італія) — 1:2 (0:1 — Борха Майораль, 48 хв.; 1:1 — Жуніор Мораес, 59 хв.; 1:2 — Борха Майораль, 72 хв.)

18 березня 2021 року. Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». Головний суддя Матео Лаос (Іспанія).

Результати 19–го туру в УПЛ: ФК «Маріуполь» — «Минай» — 0:0; «Десна» — СК «Дніпро-1» — 0:2; «Ворскла» — «Олімпік» — 3:0; «Інгулець» — ФК «Олександрія» — 1:0; ФК «Львів» — «Шахтар» — 3:2; «Динамо» — «Рух» — 3:0; «Колос» — «Зоря» — 1:0.

chetver.indd

 У списку бомбардирів лідирують Віктор Циганков («Динамо») — 10 голів (4 — з пенальті), Шахаб Захедітабар («Олімпік» / «Зоря») — 9 (2), Владислав Кулач («Ворскла») — 9 (3).

Тим часом Національна збірна України після вчорашнього поєдинку з Францією вже 28 березня зіграє з Фінляндією, а 31 березня — з Казахстаном. У нашій групі відбору на ЧС-2022 також виступає збірна Боснії та Герцеговини.

Telegram Channel