Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Потрапили в засідку: подробиці розстрілу та імена загиблих чотирьох бійців на Донбасі

Загинули четверо воїнів.

Фото ТСН.

Потрапили в засідку: подробиці розстрілу та імена загиблих чотирьох бійців на Донбасі

У бойовиків змінився калібр і тактика – українських бійців виманюють і розстрілюють досвідчені снайпери

Стали відомі імена чотирьох загиблих українських бійців, які потрапили в засідку та загинули в п’ятницю, 26 березня, біля Шумів на Донеччині. Серед загиблих підполковник Сергій Коваль та військовослужбовці десятої окремої гірсько-штурмової бригади Максим Абрамович, Сергій Барнич та Сергій Гайченко.

Про це йшлося в сюжеті ТСН. 

Ще двох поранених доправили до харківського госпіталю.

Це була ретельно спланована засідка. Вчора вдень окупанти викинули дистанційно міни і вичікували на українських саперів, які мали прийти і знайти вибухонебезпечні сюрпризи. Коли з’явились розмінувальники - кілька груп ворожих снайперів відкрили вогонь на ураження. А далі запрацював кулемет і міномети, аби не дати побратимам евакуювати і загиблих, і поранених. Бій тривав півтори години.

країнські сапери вийшли на звичайне завдання – зняти міни чи розмінувати територію від ПОМ-2. Їх бойовики закидають дистанційно з гранатомета.

«Група саперів, яка працювала в тилу, ніяк не могла здатися групою, яка проводить чи готує наступальні дії», - розповів військовослужбовець В’ячеслав Скоряк.

Міни, які шукали сапери, впали у тилу взводного опорного пункту. Далеко від переднього краю. Щойно група інженерів наблизилась до ділянки, пролунали постріли. Українських вояків ворог просто виманив.

«Це була вогнева засідка з використанням снайперів, кулеметів та мінометів на військовослужбовців ЗСУ», - каже військовослужбовець ЗСУ Рева.
З чотирьох вояків двох кулі прошили наскрізь, а двоє інших дістали поранення – вони змогли виповзти і викликати допомогу. Два хлопці, які йшли на поміч своїм, теж загинули. 

«Вони також висунулись на позиції і отримали вогнепальні поранення, не сумісні з життям, від снайперів, які очікували на евакуацію. Розпочався щільний вогонь по місцю евакуації», - говорить військовослужбовець Рева.

Ворог відкрив вогонь з автоматичних станкових гранатометів і мінометів, аби тільки українські вояки не змогли евакуювати загиблих хлопців. Бій тривав півтори години.

«Вони просто взяли і вбили чотирьох саперів з водокачки, яка постачає воду як в окуповану Горлівку, так і на наш край. Вони знали, що ми не будемо вести вогонь по водокачці», - розповідає військовослужбовець В’ячеслав Скоряк.

Окупанти у цьому районі займають панівні висоти. Тому українські військові у них як на долоні. Українська сторона запросила режим тиші, аби винести побратимів. Однак окупанти нібито спочатку погодились, але одразу відкрили вогонь.

Загиблі хлопці усі різного віку – від 1974 року до 1994 року народження. Усі вони досвідчені бійці. Сапер роти, який загинув одним з перших, уже мав великий досвід розмінування ще з попередніх ротацій.

Читати також: В українському війську - дві нові смерті від коронавірусу

«Протягом минулої ротації, коли російсько-окупційні війська мало не влучили в будинок ракетами, то саме Сергій займався їхнім розмінуванням», - каже В’ячеслав Скоряк.

Район села Шумів один із найгарячіших на мапі ООС. Тиждень тому українські військові вже втратили там двох бійців від куль російських снайперів. Перемир’я тут точно ніколи не існувало, бо стріляли окупанти від літа постійно. Просто у ворога змінився калібр і тактика. Українських бійців виманюють і розстрілюють досвідчені снайпери.

 

Джерело: ТСН
Telegram Channel