Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Борг понад 54 мільйони гривень: коли волинянам чекати лікарняних

Причина затримки з виплатами – нестача грошей.

Фото Суспільне Волинь.

Борг понад 54 мільйони гривень: коли волинянам чекати лікарняних

З початком пандемії надходження до фонду соцстрахування в області скоротилися, а кількість виданих листків непрацездатності зросла вдвічі

Волинське обласне управління Фонду соціального страхування майже за два місяці заборгувало волинянам 54,5 мільйона гривень «лікарняних» виплат, інформує Суспільне Волинь.

Причина затримки з виплатами – нестача грошей, розповів Суспільному керівник обласного управління Фонду соціального страхування Сергій Ющак. З початком пандемії надходження до фонду скоротилися, а кількість виданих листків непрацездатності зросла вдвічі.

«Ми маємо затримку в кількості 21 робочого дня простроченої заборгованості і 10 днів у нас поточна заборгованість. Це досить велика сума», – каже Сергій Ющак.

З його слів, станом на 29 березня обласне управління Фонду здійснює виплати за 11 лютого. Каже: у лютому волинянам видали 7 тисяч 605 листків непрацездатності.

З його слів, станом на 29 березня обласне управління Фонду здійснює виплати за 11 лютого. Каже: у лютому волинянам видали 7 тисяч 605 листків непрацездатності. У березні очікують не менше 9 тисяч листків непрацездатності, зазначив посадовець.

Читайте також: На Волині у матері відібрали трьох дітей (Фото)

Зі слів очільника обласного управління Фонду соціального страхування, найближчими днями з Держбюджету очікують 7,7 мільйона гривень допомоги. Цього, додає, вистачить аби скоротити заборгованість із виплатою «лікарняних» на 5 днів.

Як повідомляло Суспільне раніше, з кінця минулого року майже 300 тисяч українців чекають на виплату лікарняних і це відбулося тому що надходжень до бюджету Фонду не вистачає, аби виплачувати допомогу.

Telegram Channel