Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Почесний консул Хорватії приїхав до Луцька запропонувати «тісну співпрацю» (Фото)

Хорватія є максимально відкритою до України.

Фото з фейсбук-сторінки Волинської облради.

Почесний консул Хорватії приїхав до Луцька запропонувати «тісну співпрацю» (Фото)

Відбулась робоча зустріч голови обласної ради із Віталієм Запухляком

Сьогодні голова обласної ради Григорій Недопад провів робочу зустріч із Почесним консулом Республіки Хорватія в Україні Віталієм Запухляком. Захід відбувся за сприяння Президента Волинської торгово-промислової палати Олександра Смолича, який цього дня супроводжує гостя у ході його візиту в нашу область.

 

 «Прибувши на Волинь я мав на мені меті розповісти, чим ми можемо бути корисні вашому регіону та передати вітання від Посла Республіки Хорватія в Україні пані Аніци Джаміч. Вона висловила готовність провести із керівництвом вашого регіону особисту офіційну зустріч у стінах Посольства, що у Києві, та обговорити подальшу більш тісну співпрацю», - зауважив Віталій Запухляк.

Почесний гість також розповів, що консульство, яке він очолює, знаходиться у місті Івано-Франківську. У його віданні сім західних регіонів України, зокрема: Рівненська, Волинська, Львівська, Тернопільська, Закарпатська, Чернівецька області Івано-Франківська області.

 

 «Ми завжди є на місці та намагаємось бути в безпосередньому контакті із керівництвом регіонів. Ми готові надавати своє сприяння у всьому, що буде потрібно та корисно для Волині. Хорватія є максимально відкритою до України. Між нами немає якогось надуманого змагання чи бажання щось довести один одному. Направду, мені дуже просто бути консулом цієї держави, адже у всіх куточках України є люди, які хоч раз відвідували Хорватію чи то у якості туристів, чи в якості футбольних уболівальників, чи в бізнесових справах. І кожен, хто там побував хоча б одного разу, той відразу стає амбасадором цієї держави та у подальшому популяризує її виключно у позитивному світлі», - наголосив Почесний консул.

Для Волині може стати корисним досвід Хорватії в частині розвитку галузей туризму та рекреації. Попри коронавірусні обмеження, у минулому році Хорватію відвідали 80 тисяч українців, а це чимала цифра.

Голова обласної ради Григорій Недопад подякував гостю за дружній візит та готовність до подальшої співпраці і підтримки. Він зауважив, що для України важливими є сприяння та допомога Хорватії, зокрема в Євроінтеграційних процесах.

Читайте такожВолинські митники вилучили незадекларований товар на понад 800 тисяч гривень (Фото)

 

 «Для нашої держави вкрай необхідним є прискорення промислового безвізу для українських товарів і наближення усіх сфер життя до норм та вимог Євросоюзу, - зауважив він. - Для Волині може стати корисним досвід Хорватії в частині розвитку галузей туризму та рекреації. Попри коронавірусні обмеження, у минулому році Хорватію відвідали 80 тисяч українців, а це чимала цифра. Нам у хорватів необхідно брати приклад успішної промоції своєї туристичної привабливості, адже кліматичні умови та природа обох наших держав дуже схожі. У нагоді нам також може стати досвід цієї держави щодо впровадження реформ та масштабних інфраструктурних змін».

Джерело: Волинська обласна рада
Telegram Channel