Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
24-річна лікарка-реаніматолог під Шумами витягнула пораненого прямо під кулеметним вогнем

Вона пішла під обстріл, попри те, що бойовики відмовлялись припинити вогонь.

Фото: скріншот Ігоря Левенка.

24-річна лікарка-реаніматолог під Шумами витягнула пораненого прямо під кулеметним вогнем

Ця історія вразила навіть досвідчених військових кореспондентів

«Загиблих у м'ясорубці, яку минулого тижня ворог влаштував українським захисникам під Шумами, могло бути більше, - пише Андрій Цаплієнко на своїй сторінці-фейсбук. - Але ця тендітна дівчина не віддала смерті нашого бійця: витягнула пораненого прямо під прицільним кулеметним вогнем.

Вона пішла під обстріл, попри те, що бойовики відмовлялись припинити вогонь.

Вона пішла під обстріл, попри те, що бойовики відмовлялись припинити вогонь. Так. Саме так, як показуть в епічних фільмах. Тільки, на відміну від кіно, кров і кулі були справжні. Як і врятоване життя хлопця. Світлану керівництво бригади представило до нагородження орденом Богдана Хмельницького. Сподіваюсь, такий подвиг молодої лікарки-реаніматолога, яка вирішила, що її місце на фронті захищати Україну, буде достойно відзначений державою.

Реклама Google

Свій допис публікує військовий журналіст Ігор Левенок.

- То ви його врятували?

- Та ні, я думала тільки як би усе пошвидше зробити. Накласти турнікет і відтягнути його у безпечну зону...

- Але ж по вам стріляв ворожий кулеметник!

-Так, мабуть... Я про це вже не думала.

- А якби ви не встигли накласти той турнікет?

- Я не знаю що б було...

- Скільки ви важите?

- 48 кілограмів...

- А він?

- А він - більше...

- То, ви його врятували, людина ж вижила!!!!

- Та ні, я просто зробила усе що змогла...

А кажуть, що янголів не буває... Бувають!!! І виглядають інколи вони ось так. Це - Світлана, бойовий медик, яка без жодних вагань кинулася рятувати хлопців, що їх розстрілювали російські снайпери в районі Шумів. Дівчині 24 роки. За фахом вона лікар-реаніматолог. Могла б десь у затишній міській лікарні робити собі потихеньку лікарську кар'єру. А могла б і зовсім чкурнути до Польщі й отримувати там зарплату лікаря у десять разів більшу аніж у нас. Але, зараз вона тут. Разом із нашими захисниками місить багнюку у вологих окопах під Горлівкою. Думаєте таке тільки у кині показують? Як санітарка чи медсестра тягне бійця з поля бою! Ні, таке буває насправді, у центрі Європи, де війна триває вже восьмий рік! І вона це зробила! І врятувала, людське життя, ризикуючи власним! За мужність і героїзм командування частини представило Світлану до нагороди орденом Богдана Хмельницького. І я хочу бути свідком вручення цієї нагороди, і дуже сподіваюсь, що ця нагорода знайде свою справжню героїню. 

Читайте також: Трохи не дожив до 20-річчя: на Донбасі трагічно загинув боєць

Telegram Channel