Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині громада убереглася від підтоплень і займеться облагородженням берегів (Відео. Фото)

Канали почищені - вода не вийде з русла.

Фото з фейсбук-сторінки Романа ТРОЦЮКА.

На Волині громада убереглася від підтоплень і займеться облагородженням берегів (Відео. Фото)

Інвестор почистив канали і висловив пропозицію облагородити прибережну смугу. Голова Дубівської ОТГ закликає мешканців долучитися до благородної справи

«З 2016 року уважно слідкую за веденням господарської діяльності в селах Дубове, Вербка та Бахів сільськогосподарським підприємством «СОТІК АГРО», кінцевим бенефіціаром якого є Присяжнюк Віталій. Взявши в оренду земельні паї, які попередні орендарі просто виснажили, в прямому змісті цього слова, дане підприємство демонструє високі результати, суттєво збільшився парк техніки та агрегатів, що свідчить про залучення великих інвестицій в розвиток підприємства. Звісно кожен власник підприємства дбає про прибуток, але сьогодні хочу звернути на інший момент в роботі даного підприємства, – пише на своїй фейсбук-сторінці голова Дубівського громади на Ковельщині Роман Троцюк.

Реклама Google

– Перелічені села знаходяться в зоні роботи меліоративної системи, яка з роками втрачає свою продуктивність. В дощові пори року часто спостерігаються підтоплення. Декілька років тому за кошти європейського гранду один меліоративний канал був прочищений. Враховуючи недостатній фінансовий ресурс громади кошти для розчищення всіх каналів по даних селах відшукати дуже тяжко. Не чекаючи допомоги з боку громади сільськогосподарське підприємство «СОТІК АГРО» вже впродовж трьох років веде активну роботу по розчищенню меліоративних каналів. В необхідних місцях будує переходи між каналами, дбає щоб кожен клаптик землі працював на розвиток громади. За ці три роки практично всі канали, які знаходяться як на балансі Дубівської сільської ради так і на балансі управління осушувальних систем (стара назва) очищенні не тільки від кущів та дерев, а й від зсувів грунту. Сьогодні меліоративна система в межах сіл Дубове, Бахів, Вербка відновила свою роботу завдяки значному фінансовому ресурсу, який спрямувало підприємство на виконання даних робіт. Протяжність почищених меліоративних каналів вже сягнула більше 40 кілометрів.

Після вирівнювання прибережної смуги за допомогою бобкату за кошти підприємства буде придбана ще й газонна трава, яку необхідно посіяти вздовж каналу. Запрошую жителів села Дубове долучитись до посіву трави.

Але сьогодні після спілкування з Віталієм я був ще більше вражений коли отримав пропозицію облагородити берег каналу, який йде вздовж дороги, що сполучає села Дубове та Бахів. Після вирівнювання прибережної смуги за допомогою бобкату за кошти підприємства буде придбана ще й газонна трава, яку необхідно посіяти вздовж каналу. Запрошую жителів села Дубове долучитись до посіву трави. Хто бажає долучитися пишіть в коментарях, щоб було можливо з Вами зв’язатися після вирівнювання прибережної смуги.

Читайте також«Секс до шлюбу — це шкідливо», «призначення жінки — народжувати» – у луцьких школах хочуть запровадити християнську етику (Відео)

З даним підприємством склалися дружні відносини. Ми неодноразово просимо допомогти виконати роботи технікою господарства. Жодного разу нам не відмовили. На світлинах пропоную побачити очищені канали та канали до виконання робіт», - ділиться Роман Троцюк.

Telegram Channel