Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Рівному запустили асфальтний завод

Ця установка може продукувати 50 тонн асфальтобетону в годину.

Фото Суспільне.

У Рівному запустили асфальтний завод

Вибоїни на рівненських дорогах латають асфальтом, який виробляє міський завод. Асфальтозмішувальну установку, що на вулиці Будівельників, придбали майже два десятки років тому. 25-го березня її запустили після ремонту

У бункери навантажувач фасує відсів і щебінь різних фракцій – це підготовчий етап до запуску асфальтозмішувальної установки, пише Суспільне.

«В нас тут дозування – пісок, щебінь 5-10, 10-20, 20-40, мінеральний порошок і бітум. Все змішується в змішувачі при певній температурі. Тут зразу у нас виставляється», – розповідає оператор асфальтобетонної установки Віктор Алешко.

Ця установка може продукувати 50 тонн асфальтобетону в годину.

Асфальтозмішувальну установку виготовили на «Кредмаші» – Кременчуцькому заводі дорожніх машин. У Рівному вона працює з 2003-го року.

«В основному йде на потреби міста. Якщо розібратися, то ми економимо бюджету міста на кожній тонні асфальту 100-150 гривень. І якщо подивитися, що ми випустили 400 тисяч, то зекономили 40 мільйонів приблизно гривень», – зазначив начальник служби з виробництва будматеріалів МіськШЕУ Григорій Куцюк.

Ця установка може продукувати 50 тонн асфальтобетону в годину, – розповідає Григорій Куцюк. Цьогоріч її запустили 25-го березня і тестують після ремонту, який провели взимку.

«Ми запустили на ямковий ремонт. Тому що дороги в нас розбиті, ямки великі. На ямковий ремонт дуже мало йде, до 50-ти тонн в день. Приблизно тонна асфальту йде на 6-8 метрів квадратних покриття», – додає Григорій Куцюк.

Читайте також: У Луцьку з молотка продадуть завод

Telegram Channel