Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Усе записав на сім’ю»: нардеп з Волині Ігор Палиця не виконав своєї обіцянки

Ігор Палиця не задекларував сімейний бізнес.

Фото Сили Правди.

«Усе записав на сім’ю»: нардеп з Волині Ігор Палиця не виконав своєї обіцянки

Так і не задекларував весь сімейний бізнес

Народний депутат України Ігор Палиця попри обіцянки так і не задекларував майна та бізнесу, які належить його колишній дружині та дітям. У своїй декларації за 2020 рік посадовець вказав подаровану батьком квартиру вартістю 2,7 млн грн та 21,35 мільйона гривень готівкових заощаджень.

Про це пише Сила Правди.

Щорічна декларація про майно та доходи за 2020 рік народного депутата України, представника Луцька у Верховній Раді Ігоря Палиці 28 березня з’явилася у Єдиному державному реєстрі декларацій. Серед членів родини політик вказав лише дочку Марію Палицю. Проте вона не має у власності жодного майна чи бізнесу.

Нардеп вказав, що орендує квартиру площею 626,80 кв. м у Києві у своєї колишньої дружини Оксани Палиці. Як раніше повідомляли журналісти програми «Схеми», це житло розташоване в елітній багатоповерхівці на Грушевського, 9а, де до обрання на посаду Президента України мешкав Володимир Зеленський. Також в Оксани Палиці він орендує п’ять паркомісць у Києві площами: 19,2; 17,1; 11,7; 12,4; 11,9 кв. м.

Також у нього є право користування офісом у Києві площею 318,2 кв. м, який належить ПрАТ «БФК «Глобал Естейтс». Окрім того, Ігор Палиця орендує офіси у Луцьку площею 93,11 кв. м у ТОВ «Інвест-Контур» та площею 212 кв. м у приміщенні Волинської обласної ради.

В колишньої дружини Оксани Палиці він орендує п’ять паркомісць у Києві площами: 19,2; 17,1; 11,7; 12,4; 11,9 кв. м.

Також він задекларував квартиру у Луцьку площею 423,1 кв. м, вартістю 2,7 млн грн. Раніше Центр журналістських розслідувань «Сила правди» уже писав про те, що її у 2020 році Ігор Палиця отримав у подарунок від свого батька Петра Палиці. За інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, квартира знаходиться на вул. Пушкіна, 4, що у центрі Луцька. Родина Палиці живе у ній уже тривалий час, а самого політика там неодноразово помічали під час його перебування у Луцьку.

Нардеп також задекларував дороговартісні годинники: «Rolex Oyster Perpetual», «Audemars Piguet Tourbillon Chronographe» та «Audemars Piguet Automatic». Серед його нематеріальних активів – промисловий зразок (графічне зображення для рекламного аркуша). Цікаво, що у своїй декларації він не зазначив жодного транспортного засобу, який належав би йому чи членам родини.

У 2020 році Ігор Палиця отримав 380 275 грн заробітної плати від Управління справами Апарату Верховної Ради України. На його рахунку у ПАТ КБ «ПриватБанк» знаходиться понад 1 млн грн, у ПАТ «Айбокс Банк» – 1 грн. Також він зберігає 21,35 млн грн готівкою.

У 2020 році Палиця заплатив 989 352 грн за оренду житла та паркомісць, 161 572 грн – за навчання дітей у Швейцарії та 304 291 грн – за навчання в Україні.

До слова, у вересні 2020 року в інтерв’ю «Українській правді» Ігор Палиця розповів, що його ексдружина Оксана Палиця (яку він продовжує називати дружиною, – ред.) та донька Марія з вересня повертаються жити в Україну. Він пообіцяв після Нового року задекларувати усе майно і бізнес, який зареєстрований на членів його сім’ї. В тому числі акції «Буковелю», нафтові акції, готелі в Австрії та Одесі.

Ніякої нерухомості, навіть автомобіля у вас свого немає, – запитували у вересні 2020-го журналісти «Української правди».

– Ні, немає. Все, що я заробив, я свідомо записав на сім’ю, щоб не було там, як з Ігорем Єремєєвим, що коли його не стало, то до цього часу ідуть суди по спадку, а сім’я нічого не має. Я свідомо приймав це рішення, я не хочу писати якісь заумні заповіти. Мені Бог дав заробити, це має бути у сім’ї, – відповідав Ігор Палиця.

А що на сьогоднішній день належить вашій сім’ї?

– У зв’язку з тим, що я пішов в політику і в мене не буде можливості їздити до сім’ї і бачити їх часто, я попросив дружину разом з донькою переїхати сюди до мене жити. Тому все, що в неї є, а син вже дорослий, все майно дружини буде записано у мене в декларації. Ми починаємо з вересня спільно жити знову після багатьох років, що ми жили окремо. Тому після Нового року все буде в декларації. Там і акції «Буковелю», і акції нафтові, ну, якщо вона не зробила якусь там реорганізацію чи ще щось. Все буде. 

І австрійський готель?

– Також буде, – відповідав Ігор Палиця.

Одеський готель Palace Del Mar?

– Так.

Нагадаємо, нещодавно Офіс Генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо ймовірного вчинення злочину нардепом Ігорем Палицею, а саме легалізації (відмивання) незаконно отриманих доходів. Справу розслідує ДБР.

Джерело: Центр журналістських розслідувань "Сила Правди"
Telegram Channel