Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Посадовець з Рівненщини хотів хабар за те, що сидітиме, склавши руки

Свої послуги чоловік оцінив у 20 тисяч гривень.

Фото прокуратури Рівненщини.

Посадовець з Рівненщини хотів хабар за те, що сидітиме, склавши руки

Позбувся посади й заплатить за зловживання статусом штраф

Вироком Демидівського районного суду начальника відділу з надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами однієї з ОТГ Рівненщини визнано винним в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів, а у суді прокурором доведено, що за 20 000 гривень посадовець обіцяв не створювати перешкод у діяльності в період карантину закладу громадського харчування на території ОТГ, та не повідомляти контролюючі органи про можливі порушення в його діяльності. Чоловіка викрили у липні 2020 року, після отримання неправомірної вигоди.

У суді прокурором доведено, що за 20 000 гривень посадовець обіцяв не створювати перешкод у діяльності в період карантину закладу громадського харчування на території ОТГ.

Свою вину обвинувачений визнав, і, на момент розгляду справи судом, вже був звільнений із займаної посади.

За результатами судового розгляду нині вже експосадовця засуджено до покарання у вигляді штрафу у розмірі 34 000 гривень.

Читайте також: Розмахував пістолетом та погрожував вбити: у Луцьку чоловік напав на студентів

Вирок законної сили ще не набрав.

 

 

Telegram Channel