Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Уряд підтримав законопроєкт щодо працевлаштування людей з інвалідністю

Особи з інвалідністю зможуть брати участі у конкурсі на зайняття посад державної служби за спеціальним конкурсом.

Фото Unsplash.

Уряд підтримав законопроєкт щодо працевлаштування людей з інвалідністю

Пропонується створити стимулюючі механізми, аби роботодавці були зацікавленні у працевлаштуванні маломобільних осіб

Кабінет міністрів 31 березня підтримав законопроєкт, яким пропонується поліпшити працевлаштування людей з інвалідністю та посилити відповідальність за незабезпечення їх працевлаштуванням. Тепер цей законопроєкт передадуть до Верховної ради, передає Суспільне.

Так, за законопроєктом, пропонується створити стимулюючі механізми, аби роботодавці були зацікавленні у працевлаштуванні людей з інвалідністю.

Також люди з інвалідністю зможуть брати участі у конкурсі на зайняття посад державної служби за спеціальним конкурсом у порядку, визначеному урядом.

Окрім цього запроваджується відповідальності за невиконання встановленої квоти, зокрема бюджетними установами, на яких не поширюється норма щодо сплати адміністративно-господарських санкцій. Також цільові фінансові санкції застосовуватимуться для всіх роботодавців.

 Запроваджується відповідальності за невиконання встановленої квоти, зокрема бюджетними установами.

Читайте також: Від Зеленського вимагають повернути стипендію усім студентам-бюджетникам

«Дотримання балансу інтересів заінтересованих сторін у зазначеній сфері забезпечить позитивний ефект зі збільшення рівня працевлаштування осіб з інвалідністю», – йдеться у пояснювальній записці.

Telegram Channel