Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Єгипет готується до масштабного параду мумій фараонів

На «Золотому параді фараонів» планують показати 22 мумії.

Фото із сайту glavcom.ua.

Єгипет готується до масштабного параду мумій фараонів

Кожну мумію будуть супроводжувати речі, виявлені поруч з ними, зокрема і їх саркофаги

З нагоди проведення «Золотого параду фараонів» з Єгипетського музею Каїра планують вивезти 22 мумії. Про це повідомляє CNN.

Справа не тільки в муміях, а в тому, як ви їх показуєте.

Влада хоче перемістити мумії в новий Національний музей, тому вже пообіцяли обставити переїзд з давньоєгипетським розмахом, пише Главком.

Що саме буде відбуватися на «Золотому параді фараонів», поки тримається в секреті, але видовище повинно бути грандіозним. 22 мумії фараонів будуть везти на спецавтомобілях в супроводі золотих колісниць і знаменитостей, а хор стане виконувати гімни на стародавніх мовах. Хода вулицями Каїра триватиме близько години.

На новому місці останки фараонів будуть знаходиться у відповідному антуражі, адже зали в Національному музеї будуть занурювати відвідувачів в атмосферу давньоєгипетських гробниць в Долині Царів.

«Справа не тільки в муміях, а в тому, як ви їх показуєте. Це те, як ви розповідаєте історію, це атмосфера, яку ви відчуваєте, коли потрапляєте всередину», – розповів виконавчий директор музею Ахмед Гонейм.

Читайте також: Повна свобода: вакцинованим американцям дозволили вільно подорожувати по країні

Кожну мумію будуть супроводжувати речі, виявлені поруч з ними, в тому числі і їх саркофаги. В рамках параду будуть перевозити останки наступних фараонів: Секененра Таа II, Яхмос-Нефертарі, Аменхотеп I, Мерітамун, Тутмос I, Тутмос II, Хатшепсут, Тутмос III, Аменхотеп II, Тутмос IV, Аменхотеп III, Тія , Сеті I, Рамзес II, Меренптах, Сеті II, Сіптах, Рамзес III, Рамзес IV, Рамзес V, Рамзес VI, Рамзес IX.

Telegram Channel