Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Туреччині зафіксували рекордний рівень заражених коронавірусом

Ще стільки хворих не було.

Фото ілюстративне.

У Туреччині зафіксували рекордний рівень заражених коронавірусом

Це найвищий добовий показник в Туреччині з початку пандемії

Після скасування карантинних обмежень в Туреччині різко зросла кількість інфікувань коронавірусом, за останню добу, 2 квітня, там зафіксували майже 45 тисяч нових випадків Covid-19.

Про це пише Українська Правда з посиланням на повідомлення Міністерства охорони здоров'я Туреччини

Відомство підрахувало, що у Туреччині протягом останньої доби позитивні тести на коронавірус отримали 44 756 осіб. Це найвищий добовий показник в Туреччині з початку пандемії.

Попри поширення інфекції уряд не поспішає із запровадженням нового локдауну. 

У збільшенні числа інфікувань критики звинувачують уряд. Після жорстких карантинних заходів у січні другу хвилю коронавірусу вдалось взяти під контроль. Однак з 1 березня обмеження були послаблені, і турецький уряд назвав це «процесом нормалізації». Зокрема, відновили роботу кафе, ресторани та розважальні заклади. З того часу число інфікувань збільшилось вчетверо – до скасування локдауну у країні фіксували менше 10 тисяч заражень за добу.

Попри поширення інфекції уряд не поспішає із запровадженням нового локдауну. Утім, на вихідні у місцях з великим ризиком інфікування буде запроваджена комендантська година. Більш жорсткий локдаун почне діяти по всій країні лише у другій половині квітня - на початку Рамадану. В цей час у країні проводиться багато масових заходів, як-от спільні молитви.

Читати такожДорогий відпочинок онкохворого та збір коштів на лікування: чому всі говорять про Дарія Зажицького

Джерело: Українська Правда.
Telegram Channel