Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Німецькі спаржоїди вже аж трусяться, а спаржі ще немає

Що коїться!

Фото pixabay.com

Німецькі спаржоїди вже аж трусяться, а спаржі ще немає

Сезон затримується на два тижні...

Сезон спаржі в Німеччині, країні з найбільшим споживанням цього продукту, затримується на 14 днів, у порівнянні з минулим роком. Про це повідомляє kurkul.com з посиланням на FreshPlaza.

Через холодну погоду сезон спаржі на заході розпочався приблизно на 14 днів пізніше, ніж минулого року.

«Через холодну погоду сезон спаржі на заході розпочався приблизно на 14 днів пізніше, ніж минулого року. З другого тижня березня в магазинах була доступна перша спаржа з Нижнього Рейну та Рейну у вирощуванні з підігрівом», — розповів Олександр Шойфен, менеджер з продажу овочів у компанії Landgard West Obst & Gemüse.

За даними AMI, кожен німець минулого року споживав близько 1,2 кілограма спаржі —  переважно білу спаржу (0,93 кг). На це домогосподарство витрачало в середньому 8,82 євро за кілограм. У той час, як у 2010 році в Німеччині було зібрано 89,8 тис. тонн спаржі, у рекордний 2018 рік зібрали 133 тис. тонн, а в коронавірусний 2020 рік  — 107 тис. тонн.

Німці надають перевагу своїй регіональній та сезонній спаржі. Ось чому близько 83,5% спаржі, купленої в Німеччині, вирощується на понад 22 тис. га у цій країні.

Реклама Google

Читайте також: Федорович або Яка ще теща і яка розетка.

Telegram Channel