Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Від коронавірусу померла відома уродженка Волині (Фото, відео)

Вікторія Ковальчук ілюструвала понад 30 книг для дітей.

Фото зі сторінки художниці у фейсбуці.

Від коронавірусу померла відома уродженка Волині (Фото, відео)

У Львові 4 квітня внаслідок ускладнень COVID-19 зупинилося серце лауреатки Державної премії ім. Лесі Українки Вікторії Ковальчук

Останні дні Вікторія Ковальчук перебувала у реанімації у вкрай важкому стані. Про це інформує УП.

26 березня вона розповідала, що коронавірусом хворіє вся родина – її мати, вона та син. Син Вікторії на її сторінці у Facebook писав, що у четвер вона потрапила до реанімації.

Реклама Google

Львів збіднів на ще один щедрий, неповторний талант. Дуже жаль і боляче.

«Сьогодні у Львові від нещадного ковіду упокоїлась відома львівська художниця Вікторія Ковальчук – неймовірно талановита, світла, чуйна. Небайдужа людина, красива і дуже добра жінка. Важко повірити і прийняти. Львів збіднів на ще один щедрий, неповторний талант. Дуже жаль і боляче» – написала у фейсбуці режисер Мирослава Сидор.

Нагадаємо, двоє волинян загинули у російсько-українській війні.

Довідково: Вікторія Ковальчук – українська художниця-ілюстраторка. Працювала в напрямках: книжкова графіка, станкова графіка, плакат, дизайн, сценічний костюм тощо. Народилася в Ковелі, жила і працювала у Львові. Оформила близько 200 книжок різних жанрів, серед них понад 30 книг для дітей.

Художниця розробила оригінальне оформлення українського Букваря, який отримав диплом І-го ступеня на Всеукраїнському конкурсі «Мистецтво книги» у 2000 році і був названий найкращою книгою року. Буквар отримав 9 перевидань загальним накладом понад 200 тисяч примірників.

Telegram Channel