Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Перший кубок Рівненської області з хокею завоювала команда зі Славути (Відео)

Участь у ньому взяли 7 команд.

Фото із сайту itvmg.com.

Перший кубок Рівненської області з хокею завоювала команда зі Славути (Відео)

Вперше за 40 років у Рівному провели кубок області із хокею

 

Матчем за третє місце розпочалися заключні поєдинки Кубка області із хокею.  У грі за бронзу зійшлися хокейні клуби Березне та рівненський «Легіон». На старті кубка саме рівняни були фаворитами. Вони без поразок пройшли груповий етап, втім оступилися у півфіналі. Як наслідок лише третє місце здобуте із рахунком 12:5 у березнівчан.

Це був справжній хокей. Це та гра, яка  прикрашає це все свято.

«Гралося непогано, тим паче, що це наші друзі, ми разом тренуємося тут вечорами, то в принципі  знаємо гру кожного і якщо чесно перемогла молодість, тому що там більш старші люди грають. Вони годяться нам в батьки, можливо навіть в дідусі», – Павло Бернацький – гравець ХК «Легіон»

Кривдники «Легіону» – ще одна рівненська команда «Фаворит» – у головному матчі Кубка схрестили ключки із гостями зі Славути. Перший тайм завершився з рахунком 6:5 на користь гостей. У другій двадцятихвилинці теж сильнішими були славутці. У підсумку 8:7 – перший кубок рівненської області із хокею дістався Славуті.

Реклама Google

«Сил не залишилося. Гра дуже напружена. Це був справжній хокей. Це та гра, яка  прикрашає це все свято. Ми приїхали сюди з розрахунку потрапити в трійку, але на золото ми не розраховували», – Андрій Сухоруков – капітан ХК «Славута»

Найдосвідченішим гравцем команди «Фаворит» є Сергій Орєхов. Чоловік на ковзанах із чотирьох років. У шість зіграв в перших хокейних змаганнях. Відтоді із цим спортом нерозлучний. Зараз йому 62, втім серед гравців як своєї так і команди суперника не губиться.

«У порівнянні із молодими я не такий швидкий вже, мені все таки 62 з лихом. Швидкості у мене вже тої немає. Але я з дитинства мав стаєрські здібності. Я не був спринтером, я був стаєром. Тому мене на довго вистачає. Коли вже молодь сідає – я ще можу», – Сергій Орєхов – гравець ХК «Фаворит»

Кубок області у Рівному провели вперше. Участь взяло 7 команд. На старті відіграли груповий етап, де кожен зіграв із кожним. Потім півфінальні матчі та фінал. Усі змагання тривали близько місяця.

«Будемо пробувати, щоб державна адміністрація нас трохи побачила, почула, щоб ми могли на більший рівень вийти. Загалом, це перший досвід.  Я думаю, що для першого разу у нас все вийшло гарно, те, що ми й задумали. Міський бюджет нічого не допомагав. Це було все виключно за ініціативи гравців. Плюс декілька спонсорів підключилися, щоб нам у цьому допомогти»,- Ігор Куримов – один із співорганізаторів Кубка

У Рівному діє дві хокейні команди – «Легіон», якому 4 роки та «Фаворит» із двадцятилітньою історією. Втім у місті колективи лише тренуються, грати ж їдуть до сусіднього Луцька. Там щороку проводять Кубок міста. Рівненські хокеїсти сподіваються, що у найближчому майбутньому подібний кубок традиційно гратимуть і у нашому обласному центрі. Перший крок до мрії уже зроблено.   

 

Telegram Channel