Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
НБУ вперше оприлюднив дані щодо непрацюючих бізнес-кредитів

Статистика представлена за розміром підприємства та видам економічної діяльності.

Фото finpost.com.ua.

НБУ вперше оприлюднив дані щодо непрацюючих бізнес-кредитів

Статистика розміщена за січень 2021 року

Як повідомляє НБУ, публікація даних щодо непрацюючих кредитів у національній та іноземній валюті дозволить глибше проаналізувати ризики.

Статистика представлена за розміром підприємства та видом економічної діяльності, – наголошується в публікації.

На офіційному сайті розміщені перші дані за січень 2021 року. Викладення сформовані на основі інформації з банків, яку вони щомісяця надсилають регулятору.

Разом із цим в якості допомоги бізнесу уряд запропонував субсидування для агросектору, направивши 1.2 млрд гривень для здешевлення бізнес-кредитів. Як вважають в уряді, зміна механізму підтримки –стане однією з найуспішніших програм для бізнесу. Вона відкриває доступ до дешевих кредитів та сприяє спонсоруванню аграрного господарства. Станом на 2021 рік одержати компенсацію зможуть більше 4 тисяч підприємств, – відзначають в Мінекономрозвитку.

Для позичальників, зайнятих у тваринництві, максимальний розмір компенсації визначається сумою в 15 млн гривень, для інших позичальників – 5 млн гривень.

Проєкт передбачає визначити напрямки використання позикових коштів, також визначити правила відбору претендентів на доступні кредити. Кредит можна буде використовувати на поповнення оборотних коштів.

Наприклад, с/г виробники, які постраждали від несприятливих погодних умов, та яким кредитори дозволили провести реструктуризацію позик, зможуть отримати часткову компенсацію.

Кабінету міністрів ще належить визначити терміни для подачі заявок на отримання субсидій.

Для позичальників, зайнятих у тваринництві, максимальний розмір компенсації визначається сумою в 15 млн гривень, для інших позичальників – 5 млн гривень.

Як повідомляє Crezu, сервіс де можна підібрати терміновий кредит на картку, мікробізнес все частіше став користуватися послугами МФО для термінової ліквідації касових розривів або поповнення оборотних коштів. Мікрокредитні компанії видають позики на суму до ₴ 15.000 та терміном до 30 днів. Незважаючи на високі відсотки, приватні підприємці бачать вигоду в надкоротких кредитах від 2 до 14 днів. На відміну від банків, в МФО гроші можна отримати протягом 15 хвилин онлайн.  

Для оформлення потрібен мінімальний комплект документів. Щоб схвалили заявку, достатньо паспорта, ІПН та картки будь-якого банку. Кредитна історія при цьому не грає ключового значення – якщо є прострочення або відмови в банках, все одно можна розраховувати на позитивну відповідь у деяких МФО.

Telegram Channel