Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Волиняни незаконно наловили кілограм риби

Заборонене знаряддя вилучено.

Фото Pixabay.

Волиняни незаконно наловили кілограм риби

У період з 29 березня по п’яте квітня 2021 року Волинський рибоохороний патруль задокументував 23 порушення природоохоронного законодавства

Так, складено 10 протоколів за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), 11 – за грубі порушення рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Крім того, оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 510 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 1 кг водних біоресурсів. Також вилучено 7 од. заборонених знарядь лову та ще 15 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 2 квітня викрито два грубих порушення Правил рибальства. Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів двома сітними знаряддями лову. Інцидент стався на оз. Велике Чорне, поблизу смт Шацьк Шацької ТГ Волинської області.

Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності.

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя вилучено.

Того ж дня в ході рибоохоронної роботи на р. Стохід, поблизу с. Старі Червища Камінь-Каширського району викрито два порушення Правил рибальства за пересування човнами на нерестових ділянках. На викритих громадян складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

Читайте також: Попалися четверо волинян, які ловили рибу сіткою.

Третього квітня завдяки зверненню небайдужого рибалки на «гарячу лінію» Волинського рибпатруля викрито 5 порушень правил рибальства на заплаві р. Стир, поблизу вул. Ковельської та на водних об’єктах, поблизу провулку Надозерний у м. Луцьк Волинської області. На осіб оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Четвертого квітня на «гарячу лінію» рибпатруля повідомили про грубе порушення Правил рибальства на р. Стир,  поблизу вул. Героїв УПА у м. Луцьк. Волинські рибпатрульні спільно з нацгвардійцями оперативно прибули на вказане місце. Так, викрито двох громадян, які здійснювали вилов риби забороненим сітним знаряддям лову. Завдяки оперативному повідомленню громадянина порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству.

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

З 2 по 4 квітня волинські рибпатрульні спільно з працівниками поліції здійснили рейд водоймами Ковельського району Волинської області. Під час рибоохоронної роботи на Ковельському водосховищі порушень не виявлено. В ході обстеження р. Турія від с. Заріччя до м. Ковель виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 10 сітних знарядь лову. Складено відповідний акт.

 

Джерело: Рибоохоронний патруль Волинської області
Telegram Channel