Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині у сільській школі, де навчаються пів тисячі дітей, буде лінгафонний кабінет (Фото)

Нові можливості шкіл Дубівської громади.

Фото з фейсбук-сторінки Романа ТРОЦЮКА.

На Волині у сільській школі, де навчаються пів тисячі дітей, буде лінгафонний кабінет (Фото)

В Дубівській громаді велику увагу приділяють освітній галузі

Політика держави впродовж останніх років направлена на підсилення вивчення іноземних мов. Сьогодні обов’язковим предметом на зовнішнє незалежне оцінювання є історія України або англійська мова (на вибір учнів). Для вступу на магістратуру теж необхідно обов’язково пройти зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови.

В Дубівській громаді, інформує очільник ТГ Роман Троцюк, також, працюють над підняттям рівня знань з англійської мови. Велике значення у вивченні мови є не тільки методика вивчення, а й матеріальна база закладів освіти. В 2020 році за кошти залишків освітньої субвенції в Дубівській громаді було придбано два лінгафонних кабінети для двох найбільших шкіл громади.

Школи сіл Вербка (навчається 498 учнів та 80 дошкільнят) та Дубове (навчається 370 учнів без філії в селі Бахів) отримали сучасне обладнання, яке дозволить полегшити роботу вчителів англійської мови, а учням цих шкіл за допомогою обладнання, програмного комплексу та, звісно, педагогів підняти рівень знань з даного предмету.

«Школи сіл Вербка (навчається 498 учнів та 80 дошкільнят) та Дубове (навчається 370 учнів без філії в селі Бахів) отримали сучасне обладнання, яке дозволить полегшити роботу вчителів англійської мови, а учням цих шкіл за допомогою обладнання, програмного комплексу та, звісно, педагогів підняти рівень знань з даного предмету. Знання іноземної мови дозволить в майбутньому нашим вихованцям знайти престижну високооплачувану роботу», - інформує Роман Троцюк.

на думку голови громади, для шкіл отримане обладнання відкриває нові можливості до залучення додаткових коштів до бюджету закладів освіти. Адже обладнанні кабінети можливо використовувати для проведення й платних курсів з англійської мови (якщо є бажаючі вивчити мову глибше шкільної програми) при цьому школи можуть отримати кошти від оренди обладнаних кабінетів, що сьогодні стає все більше актуальним.

Читайте такожВідмовилися приймати заяви на вступ у перший клас: на Волині громада готується до «радикальних дій» (Фото)

За інформацією Романа Троцюка, з початку 2021 року школи громади отримали фінансову незалежність. Сьогодні керівник установи повинен раціонально використовувати ресурси установи та працювати над залученням додаткових коштів, які зможе використовувати для покращення матеріальної бази чи преміювання кращих працівників установи. На даний час працюємо над побудовою електромережі в лінгафонних класах. Незабаром кабінети запрацюють за своїм призначенням. Пропоную світлини з одного лінгафонного кабінету встановленого в школі села Вербка, в Дубівській школі працюють над підготовкою кабінету де буде встановлена обладнання.

Telegram Channel