Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Прізвище лідера партії «За майбутнє» Ігоря Палиці засвітилося у розслідуванні про корупційну схему Коломойського (Відео)

У цей час волинським шахтарям боргують зарплату.

Фото Pexels.

Прізвище лідера партії «За майбутнє» Ігоря Палиці засвітилося у розслідуванні про корупційну схему Коломойського (Відео)

В кінці грудня 2020 між державними шахтами і державним Центренерго з'явилась фірма-посередник

За 2 місяці це підприємство заробило 370 мільйонів. У результаті: держава отримує 2 млн збитків щодня, маржа – йде в гаманець олігарха. Про це йдеться у розслідуванні BIHUS.info.

Керівник фірми-посередника 27-річна Анастасія Єрмолович, яка торгує власними картинами у фейсбуці. А офіс установи зареєстрований в приміщенні перукарні на околиці Києва. Виявилося, що матір дівчини керує підприємством, серед власників якої партнери Коломойського, Боголюбова, Палиці та Кіпермана.

У Міністерстві енергетики заявили, що посередник не розрахувався з вугледобувними підприємствами, недоплативши 250 мільйонів гривень.

 

Сама жінка не вийшла на зв'язок із журналістами, а її батько завершив телефонну розмову з розслідувачами, коли почув прізвище Коломойський. За два місяці з початку року фірма продала 400 тисяч тонн вугілля державних шахт державниому підприємству Центренерго і отримала 650 мільйонів гривень, заробивши 120 мільйонів гривень прибутку. Крім того, в Міністерстві енергетики заявили, що посередник не розрахувався з вугледобувними підприємствами, недоплативши 250 мільйонів гривень, отож загалом бізнесмени збагатилися на державних коштах на 370 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, проти лідера партії «За майбутнє» Ігоря Палиці відкрили кримінальну справу щодо відмивання грошей.

 

Telegram Channel