Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Мамам, донечкам, бабусям – білі троянди дарував Владика Михаїл (Фото)

Гарна традиція: Владика подякував жінкам за дітонародження.

Фото зі сайту Волинської єпархії ПЦУ.

Мамам, донечкам, бабусям – білі троянди дарував Владика Михаїл (Фото)

Символом Благовіщення, яке відзначає церква сьогодні, є біла лілія. В язичництві вона була символом родючості і любові, християнство додало лілії значення непорочності, чистоти і святості

Усім дівчатам і жінкам, які 6 квітня прийшли в кафедральний собор Святої Трійці в обласному центрі Волині на всенічну, митрополит Луцький і Волинський подарував по білій троянді.

Високопреосвященний нагадав учасникам Богослужіння, що на іконі Благовіщення Пресвятої Богородиці ми бачимо архангела Гавриїла, який явився благовістити Діві Марії про народження Спасителя, з лілією в руках. Це надихає архієрея підтримувати традицію, започатковану ним кілька років тому, – дарувати квіти, дякуючи жінкам за дітонародження.

Усім дівчатам і жінкам, які 6 квітня прийшли в кафедральний собор Святої Трійці на всенічну, митрополит Луцький і Волинський подарував по білій троянді.

7 квітня православні християни відзначать Благовіщення пресвятої Богородиці. Це одне з найбільших свят, що передують Вербній неділі у квітні і Великодню у травні 2021 року.

Реклама Google

Євангеліє від Луки розповідає, що до Діви Марії, зарученої з Йосифом, явився ангел Гавриїл і повідомив, що вона зачне, і народить сина Божого, якого назве Ісус.

Читайте також: «І постити, і їсти треба побожно»

Цьогоріч свято Благовіщення випадає на середину Великого посту, який розпочався 15 березня і закінчиться 1 травня. Тим, хто дотримується Суворого посту, в середу, на честь свята дозволено їсти рибу.

Джерело: Волинська єпархія Православної Церкви України
Telegram Channel