Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У громаді на Волині  роз’яснюють, що за вивезення сміття треба платити

Вартість з однієї особи – 12,29.

Фото - ілюстративне.

Фото зі сайту: galnet.fm.

У громаді на Волині роз’яснюють, що за вивезення сміття треба платити

Щоб скористатися такою послугою, необхідно укласти договір

На жаль, зазначається на сайті Камінь-Каширської міської ради, за вивезення побутових відходів платять, одиниці. Практика показує: комунальники постійно прибирають із центральних вулиць, кладовищ, а також із несанкціонованих звалищ тони сміття. Більшість людей вважає, що достатньо винести побутові відходи з приватного домогосподарства до урни, на території міста, чи просто виставити мішки на вулиці по маршруту руху трактора, викинути в контейнер біля комунальних  будинків або завантажити у маленькі вуличні урни  –  і це все безкоштовно. Але це зовсім не так!

Практика показує: комунальники постійно прибирають із центральних вулиць, кладовищ, а також із несанкціонованих звалищ тони сміття.

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»² надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах. Нині однією із проблем вивезення сміття та укладення відповідного договору є здійснення такої діяльності в нашій місцевості. Доволі часто серед населення є такі твердження: «у мене немає сміття», «я все спалюю», «все закопую в землю». І, відповідно, укласти договір про вивезення побутових відходів із такими мешканцями досить проблематично...

Читайте такожКвадрокоптер «упіймав» палія: волинянин сплатить чималий штраф (Фото)

Послуги з поводження з побутовими відходами надаються суб’єктом господарювання, визначеним  на конкурсних засадах в установленому законодавством порядку. Таким чином, згідно з рішенням виконавчого комітету Камінь-Каширської міської ради,  виконавцем послуги з вивезення побутових відходів є Камінь-Каширське ВУЖКГ. Вартість таких послуг становить:   12.29   гривень з 1 особи в місяць для мешканців приватного сектора, 9.59     гривні – з 1 особи в місяць для жителів багатоквартирних будинків.

Telegram Channel