Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Українцям спростять правила перетину кордону

У разі відсутності тесту українці зобов’язуються завантажити застосунок «Вдома».

Фото ІА Волинські новини.

Українцям спростять правила перетину кордону

Уряд пом’якшив умови перетину українського кордону для громадян України

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства розвитку туризму України.

Згідно з оновленими правилами, усі особи, які збираються в’їхати на територію України, повинні пред’явити ПЛР-тест, зроблений не більше, ніж за 72 години.

Повинні пред’явити ПЛР-тест, зроблений не більше, ніж за 72 години.

У разі відсутності тесту українці зобов’язуються завантажити застосунок «Вдома» та піти на двотижневу самоізоляцію, яку можна завершити достроково отримавши негативний результат тестування.

Реклама Google

У Держмитслужбі України додали, що постановою уряду були також уточнені вимоги в’їзду в Україну для іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України і фактично уникають будь-яких карантинних заходів, а також унормована наявність негативних ПЛР-тестів в іноземців та осіб без громадянства, які не досягли 12 років.

Відтепер при перетині державного кордону на в’їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, як і для громадян України, обов’язкова наявність ПЛР-тесту або самоізоляція/обсервація.

Читайте також: На Волині солдат строкової служби закінчив життя самогубством

Для іноземців та осіб без громадянства віком до 12 років ПЛР-тест не вимагається.

Нагадаємо, наприкінці березня у Держприкордонслужбі повідомили, що нові правила перетину державного кордону, які передбачають самоізоляцію або негативний ПЛР-тест для українців, діятимуть до 30 квітня, передає ІА Волинські новини.

Telegram Channel