А ви пробували варення з фіалок? - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.73 € 33.28
А ви пробували варення з фіалок?

Фіалкове варення не лише смачне, а й корисне.

Фото з відкритих джерел.

А ви пробували варення з фіалок?

Давній рецепт конфітури з першоцвітів відновила галицька гастрономічна блогерка зі Львова та дослідниця української кухні

 Ексклюзивним десертом блогерка Маріанна Душар (відома як Пані Стефа – ред.) поділилася з користувачами свого інтернет - ресурсу, повідомляє Укрінформу.

«Конфітур готувала ще моя бабуся. Солодку начинку з лісових фіалок можна додавати до рогаликів, круасанів і великодніх пампухів», - пояснила експертка з кулінарії.

 Конфітур готувала ще моя бабуся. Солодку начинку з лісових фіалок можна додавати до рогаликів, круасанів і великодніх пампухів», - пояснила експертка з кулінарії.        

За її словами, конфітура з фіалок готується досить просто. З зібраних квітів треба відділити пелюстки від квітколожа, а тоді перетерти їх з цукром . Кажуть, найкраще в ступці, а не блендером, так суміш не перетвориться в слизьку кашу, а рівномірно розітреться в цукрово-фіалкову пасту. Якщо ступка кам’яна чи порцелянова, то її слід попередньо охолодити в морозильній камері, бо для перетирання пелюстки фіалки не слід перегрівати. Для збереження кольору варто використати цитриновий сік, а для кращого смаку – цитринову цедру і цинамон.

Цукру треба щонайменше в 2-3 рази більше ніж фіалок . А можна і ще більше, бо головна суть цієї конфітури – зберегти запах і колір квітів, бо смак даватиме саме цукор і цитриновий сік», - додала вона. Зберігати фіалкову конфітуру треба в холодильнику в щільно закритій скляній банці.

Читайте також: Дієтологи назвали три корисні продукти, які слід їсти щодня 

Таке варення буде корисним тим, у кого бронхіти та трахеїти, авітаміноз, обмінні порушення. Крім того, воно допомагає при терапії захворювань суглобів, ішемічній хворобі серця, атеросклерозі судин, інфекційних діареях і епілепсії.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.