Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В Одесі від скульптури зі старовинного будинку відпала частина обличчя. Усередині була пляшка

Два роки тому за реставрацію заплатили понад 150 млн гривень! Оплачувала їх міськрада.

Фото: Євген Сокольский / Facebook.

В Одесі від скульптури зі старовинного будинку відпала частина обличчя. Усередині була пляшка

На фасаді Будинку Руссова – пам'ятки архітектури регіонального значення, побудованої в 1900 році, – за два роки після реставрації почала руйнуватися одна зі скульптур

Фасад Будинку Руссова відкрили після тривалої реставрації з феєрверком і концертом 27 грудня 2019 року. Загальна вартість робіт становила понад 150 млн грн, оплачувала їх міськрада, проєктом займався «Укрспецпроєкт», зазначала «Думская». До цього будівля на вулиці Садовій із 2002 року стояла як непридатна до експлуатації, у 2009-му і 2016-му там сталися пожежі.

На руйнування звернув увагу одеський краєзнавець Євген Сокольський – він 8 квітня у Facebook опублікував фото, на якому видно, що половина обличчя безстатевої скульптури відвалилася, оголивши всередині пластикову пляшку, інформує сайт «Гордон».

«Відкрилися деякі таємниці майстерності», – зіронізував він.

У міськраді називають будівлю однією з найкрасивіших архітектурних пам'яток. У 2018 році там інформували про роботу реставраторів над скульптурами – над відновленням ліпних елементів фасаду працював окремий цех.

 Над відновленням ліпних елементів фасаду працював окремий цех.

Мер Одеси Геннадій Труханов у Facebook заявив, що скульптуру відновлять у найстисліші строки.

«Як відомо, ми судимося із фірмою, що, ймовірно, належить Руслану Тарпану, яка фактично намагалася вкрасти у міста Будинок Руссова. Претензії до підрядника мають і правоохоронні органи. У цій ситуації тішить лише той факт, що нові випадки недбалої роботи (крім тих порушень, які розглядають у суді) виявляють зараз, коли суди ще не завершено. Пластикова пляшка у скульптурі – це яскрава ілюстрація байдужого ставлення деяких комерсантів до свого міста. І таких прикладів у нас, на жаль, вистачає», – написав Труханов 9 квітня.

Читайте також: 1975 рік: Як виглядали Шацькі озера в радянську епоху (Фото)

Того самого дня скульптуру прикрили тканиною, повідомляв паблік «Х...евая Одесса».

Будівлю, на фасаді якої встановлено скульптуру зі зруйнованим обличчям, у міськраді називають однією з найкрасивіших архітектурних пам'яток.
Будівлю, на фасаді якої встановлено скульптуру зі зруйнованим обличчям, у міськраді називають однією з найкрасивіших архітектурних пам'яток.

 

 

 Скульптура з пляшкою всередині стала приводом для жартів, мемів і карикатур.
 

 

 
 

 Дісталося і меру.

 

  

Telegram Channel