Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У волинському місті усі школи перейшли на онлайн-навчання

Найважче онлайн-уроки даються учням молодших класів.

Фото Суспільного Волинь.

У волинському місті усі школи перейшли на онлайн-навчання

Попередньо у режимі онлайн школярі навчатимуться впродовж тижня

З 12 квітня у Нововолинську усі школи перейшли на дистанційне навчання. Міський голова Борис Карпус каже: такий захід вжили для того, щоб зупинити ріс захворювання на коронавірус.

Попередньо у режимі онлайн школярі навчатимуться впродовж тижня. Суспільне поспілкувалося з учнями, педагогами та місцевою владою.

Зі слів міського голови, впродовж двох тижнів у Нововолинську щоденно зростали показники захворюваності на COVID-19. 

Зі слів міського голови, впродовж двох тижнів у Нововолинську щоденно зростали показники захворюваності на COVID-19. «75% наповненості ліжок. Зараз уже впродовж п’ятниці-неділі ми бачимо, що зупинився цей ріст. Стояло також питання обмеження діяльності закладів торгівлі, але бачимо, що поки такої потреби немає», – каже Борис Карпус.

Перехід на дистанційне навчання у місті сприйняли по різному. Одинадцятикласниця Катерина Лахманюк, приміром, каже: онлайн-школа дозволить їй більше часу приділити увагу підготовці до ЗНО.

Найважче онлайн-уроки даються учням молодших класів, хоч для них урок, згідно з санітарними нормами, триває всього 10 хвилин. «Ми закидаємо теми уроків, відео пояснення, презентації, дитинка переглядає це, а тоді виконує завдання. Важкість в тому, що батьки мають брати участь у цьому, допомагати дітям», – каже вчителька початкових класів Ольга Тодераш.

Читайте також: У селі на Волині провели капітальний ремонт школи (Фото)

Зі слів заступниці начальниці обласного управління освіти Тетяни Соломіної, загалом в області 34 школи у Нововолинську та в Ковелі, перейшли на дистанційну форму навчання. 16901 учень – на самоізоляції.

За останню добу випадки захворювань гострою респіраторною хворобою COVID-19 зафіксували у 10 учнів та 12 педагогів на Волині. За даними обласного лабораторного центру, нині продовжують хворіти 178 учнів та 247 працівників закладів освіти.

Telegram Channel