Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Шантажував «записами» розмов про вбивство депутата — співробітника СБУ впіймали на хабарі

Шантаж вівся через виконавця, якого підшукав зловмисник.

Фото СБУ.

Шантажував «записами» розмов про вбивство депутата — співробітника СБУ впіймали на хабарі

Матеріали містили розмови з директором та начальником служби безпеки однієї з комерційних структур щодо нібито збору даних про народного депутата України

За матеріалами Головного Управління внутрішньої безпеки СБ України, до суду передано матеріали щодо співробітника УСБУ в Одеській області. Слідство підозрює його у вимаганні грошей за нерозголошення інформації.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

У ході досудового слідства встановлено, що у 2020 році зловмисник погрожував українському громадянину оприлюдненням «компрометуючих» аудіозаписів. Шантаж вівся через виконавця, якого підшукав зловмисник. Матеріали містили розмови з директором та начальником служби безпеки однієї з комерційних структур щодо нібито збору даних про народного депутата України.

Також, ці записи містили змонтовані розмови про нібито вбивство народного обранця. «За нерозголошення цієї інформації у ЗМІ, організатор вимагав 50 тис. дол. Він забезпечив виконавців незареєстрованим номером мобільного телефону для конспірації та проконсультував їх, як поводитися у разі виклику до правоохоронних органів», - йдеться у повідомленні.

«За нерозголошення цієї інформації у ЗМІ, організатор вимагав 50 тис. дол. Він забезпечив виконавців незареєстрованим номером мобільного телефону для конспірації та проконсультував їх, як поводитися у разі виклику до правоохоронних органів», - йдеться у повідомленні.

Організатор підозрюється у вимаганні за попередньою змовою групою осіб, а також у придбанні та зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, тобто за ч. 2 ст. 189 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Зірку фільму «Діамантова рука» знайшли мертвою (Відео)

Щодо спільників матеріали виділені в окреме кримінальне провадження, яке розслідується Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань, за оперативного супроводу Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

Telegram Channel