Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Релакс – божественний: волинянин робить масаж зі змією (Фото)

Згодилися б на таку процедуру?

Фото Княжий Град.

Релакс – божественний: волинянин робить масаж зі змією (Фото)

Такий масаж допомагає при нервових розладах і стресах, чоловікам сприяє підвищенню потенції. Крім того, зміїний масаж позитивно впливає на людей, які страждають головними болями, безсонням, хронічною втомою, на тих, хто піддає м’язи фізичним навантаженням

Волинянин Сергій Сахарчук навчився робити масаж зміями. 

Сергій у минулому прикордонник (медична служба), закінчив «Ковельський медичний коледж» за спеціальністю «Лікувальна справа» та здобув кваліфікацію фельдшера Навчався в Академії рекреаційних технологій і права на реабілітолога. Після завершення терміну контрактної служби у ДПСУ повернувся у рідне місто та відкрив власну справу, скориставшись програмою служби зайнятості для підприємців-початківців, яка допомогла в отриманні інвестиції. Разом із цим Сергій удосконалював свої знання на додаткових курсах масажу. Тож має право надавати лікувальні реабілітаційно-оздоровчі види масажу. До спектра послуг також входять антицелюлітний (апаратний та ручний), вакуумно-роликовий, класичний (включає, окрім спини, шию, ноги, стопи, живіт), спортивний та швецький розслаблюючий, а також практикуює мануальну терапію по концепції Малліган мануальні техніки – мобілізація в русі. А віднедавна до цього списку додався ще один – масаж зміями.

  Також на перспективу запропонував п’ятимісячних змій. Та на мої запитання, чи не буде стресовим для такого малюка виконувати масаж, дізнався, що можуть бути проблеми через несформовану нервову систему, тому й поведінка може бути не передбаченою. В результаті, продавець запропонував змію з власної колекції, саме таку, як мені хотілося – ідеальну.

«Мені завжди хотілося створити щось таке, чого немає на Волині. Почав аналізувати ринок надання послуг в Україні, і натрапив на масажні салони, де застосовують змій, – розповів Сергій. 

Каже, одразу зрозумів: це саме те, що шукав. Перед покупкою плазунав  розглядав чотири варіанти: пітон, удав, полоз, молочна змія. У соцмережах, You Tube прочитав та переглянув чимало інформації про них. До душі припали пітон і молочна змія, удав є занадто серйозним для такої справи, до полозів потрібно індивідуальні умови та підхід.

«Перед покупкою телефонував у кілька магазинів та до кількох продавців, з  якими спілкувався про ці види, але вони надавали поверхневі консультації, так би мовити, узагальнену інформацію, яку отримав сам в інтернеті. Зрозумів, що у них ціль – продати, їх не цікавило, що змія, яку придбаю, працюватиме з людьми у масажному салоні, як і те, що люди є різними, тобто з внутрішніми переживаннями, страхами, фобіями. У першу чергу хотів почути та переконатися, що тварина є ідеальною, перевіреною на власному досвіді. Мені потрібна була така, якій зможу сам довіритися і довірити відвідувачам, і навпаки, люди мають довіряти їй.  Так, натрапив  на Вадима, який розводив різновидних змій, як і для власної колекції, так і для продажу. У розмові  він поділився, яка змія буде кращою для масажу. Дійшли висновку, що пітон буде ліпшим за молочну змію, бо є простішим в утриманні. Також на перспективу запропонував п’ятимісячних змій. Та на мої запитання, чи не буде стресовим для такого малюка виконувати масаж, дізнався, що можуть бути проблеми через несформовану нервову систему, тому й поведінка може бути не передбаченою. В результаті, продавець запропонував змію з власної колекції, саме таку, як мені хотілося – ідеальну», – розповів молодий чоловік. .

   Трирічний пітон по кличці Ауда має довжину 1 м 27 см. За словами господаря, є безпечним. Сергій запевняє, змій не кусається та не душить, тож не може спричинити шкоди здоров’ю відвідувача. Єдине, що може завадити у спілкуванні з ним – страх. Харчується Ауда лабораторними мишами та хом’яками. Споживання їжі відбувається раз у два тижні. 150 грамів потрібно для того, щоб змій відчував себе ситим. Після чого тиждень страва переварюється у шлунку. Стільки ж часу не рекомендується турбувати пітона. Також не можна турбувати під час линяння та спарювання. У майбутньому хлопець планує придбати парочку лабораторних мишей і розводити їх у якості корму. Усі ці деталі Сергій Сахарчук вивчив перед тим як придбати компаньйона. Саме так він називає плазуна.

Реклама Google

– Усе відбувається цивілізовано, я ставлюся до нього не як до тварини, а як до партнера, або як до товариша, який працює зі мною у кабінеті. Маємо свого сімейного лікаря, у якого пройшли медогляд, і який спостерігає за Аудою та надає потрібні рекомендації по догляду за ним, – розповідає Сергій. – Щодо зміїного масажу, скажу, що він відрізняється від інших, і не має терапевтичного ефекту, як дельфінотерапія та іпотерапія (кінна). Утім психологи схиляються до думки, що змії допомагають переступити внутрішній страх, фобію, і взагалі надають відчуття релаксу. За допомогою рівномірних рухів змій, які передаються людині, розслабляються м’язи й вирівнюється серцевий ритм. Такий масаж допомагає при нервових розладах і стресах, чоловікам сприяє підвищенню потенції. Крім того, зміїний масаж позитивно впливає на людей, які страждають головними болями, безсонням, хронічною втомою, на тих, хто піддає м’язи фізичним навантаженням. Він безпечний і безболісний, адже у ньому беруть участь не отруйні змії. Єдиною перешкодою може стати лише власний страх перед ними.

  Сергій зізнається, вперше спробував на собі зміїну процедуру. Релакс, запевняє,  – божественний.

«Спочатку поставився до Ауди з осторогою, адже не знав якою буде його реакція на мене. Варто взяти до уваги переїзд, що певною мірою є для нього стресом, та й зміну місця проживання. На початку він усіляко намагався навіть утекти, але з часом заспокоївся. Згодом попросив брата покласти пітона мені на спину. Перші емоції були неперевершеними. На собі відчув дотик його язика до мого вуха та шиї, а коли він повзав по моєму тілу, відчував як скорочуються його м’язи. Повірте, враження неможливо передати словами. За місяць часу, відколи він з’явився у мене, став спокійніший. Я йому довіряю повністю, сподіваюся, це взаємно», – зізнаєтьмся майстер. 

   Перед процедурою Сергій радить не мати контактів з тваринами, а коли в хаті є домашній улюбленець, і ви все ж торкалися його, обов’язково добре помити руки. Оскільки змій немає барабанних перетинок, відчуває лише вібрацію та смак. Швидше почує ритм серця, або як рухається кров судинами, ніж звуки. Утім Ауда реагує на рухи, не любить, коли перед очима розмахують руками або ворушать пальцями. У нього вмикається інстинкт самозахисту, він згортається у клубок і стає схожим на м’яч. До речі, в Африці трапляються випадки, коли цим видом пітона місцеві жителі грають у футбол. 

– Процедура масажу змієм, перед якою я оцінюю психологічний стан відвідувача, триває тридцять хвилин. П’ятнадцять на спині та голові, інші п’ятнадцять – на животі та обличчі. Головне у цей час повністю розслабитися і відкинути страх. Лише тоді можна буде отримати справжній релакс, – радить Сергій. – Допоки я випробував її на собі, також познайомив деяких пацієнтів з Аудою, дозволив їм відчути на собі його рухи. Усім сподобалося.   Серед них був хлопчик з діагнозом ДЦП, при спілкуванні насмілився взяти змія в руки, і залишився дуже задоволений, а батьки  враженими від того, що дитина наважилася на такий крок.

Читати також: Волинянина розбудили чужі кроки в його хаті 

– Якщо послуга матиме попит, планую взяти удава і полочних змій, – продовжує ділитися реабілітолог. – Хочу розвивати цей напрямок, який нині є досить популярним в Ізраїлі та Єгипті, також попит на плазунів є поширеним у Тайвані та Новій Зеландії. В Україні, як вже попередньо говорив, офіційно масажні салони, де надають послуги зміями, діють у Києві, а віднедавна у Володимирі-Волинському. Крім того, моїм «компаньйоном» вже зацікавились місцеві фотографи, які не проти брати його для фото сесій. Також є задум придбати сітчастого триметрового пітона для туристичної сфери нашого міста, за умови, якщо влада візьме на себе усі витрати по його утриманню. У нас створений ТІЦ, який займатиметься розвитком туризму. І мені спало на думку: чому б використовувати змія, образ якого має відношення до герба нашого міста, для приваблювання його гостей? Мені здається, це б могло стати своєрідною фішкою Володимира-Волинського. Якщо цю ідею підтримає влада, буду радий співпрацювати. До речі, сама тварина теж є безпечною, оскільки має характер немовляти. А поки хочу запросити усіх охочих на екзотичний масаж. Упевнений, він кожному сподобається, і після нього у вас залишаться лише приємні враження і бажання відчути на своєму тілі зміїний дотик ще. 

Жанна БІЛОЦЬКА

Джерело: Княжий Град
Telegram Channel