Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
У Мінську з'явився сквер Лесі Українки

Чимало віршів поетеси перекладено на білоруську мову.

Фото Вікіпедія.

У Мінську з'явився сквер Лесі Українки

Нагодою для появи такого об'єкта у білоруській столиці стало 150-річчя з дня народження співачки досвітніх вогнів

Офіційного топоніму «Сквер Лесі Українки» у Мінську ще немає. Але днями – 10 квітня – біля будинку № 20 на вулиці, названій на честь славної української поетеси, висаджено 15 декоративних лип і калина.

Реклама Google

Наша діаспора, за підтримки працівників «Зеленбуду» Центрального району Мінська, долучилася до всеукраїнської кампанії із збільшення зелених насаджень.

За повідомленням члена Союзу письменників Білорусі Олеся Карлюкевича, така екологічна і творча акція організована посольством України на чолі з керівником амбасади Ігорем Кізімом спільно з представниками української громади в Білорусі. Так наша діаспора, за підтримки працівників «Зеленбуду» Центрального району Мінська, долучилася до всеукраїнської кампанії із збільшення зелених насаджень.

Читайте також: Синоптики прогнозують мокрий сніг всередині квітня.

Творчість поетеси добре знайома білоруським читачам і на їхній рідній мові. Чимало заходів, пов'язаних із пошануванням життя і творчості Лесі Українки, організованих співробітником українського посольства Іваном Бишняком, відбулися останнім часом на Мінщині та Гродненщині.

До речі, у Білорусі налічується чимало адрес пов'язаних і з Великим Кобзарем. Про це розповідє книга полтавського дослідника Гліба Кудряшова, яка, у перекладі на білоруську мову, зараз готується до видання.

Telegram Channel