Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинський історик встановив ще одне ім’я розстріляного в Луцькій тюрмі

Додалося ще одне ім’я до списку безвинно розстріляних.

Фото Сергія Наумука.

Волинський історик встановив ще одне ім’я розстріляного в Луцькій тюрмі

Богдан Зек знайшов інформацію про загибель Зиновія Тиктора

«Напередодні 80-х роковин трагедії вдалось встановити ще одне ім'я бранця Луцької в'язниці страченого НКВС 23 червня 1941 р. всупереч нормам закону і принципам людяності. Це 18-річний Зиновій Тиктор, син відомого українського діяча Івана Тиктора», – написав завідувач науково-експозиційного відділу новітньої історії Волині Волинського краєзнавчого музею Богдан Зек.

Під час пошуку інформації про проголошення Акту відновлення Української держави в Луцьку у 1941 році він звернув увагу на це оголошення в газеті «Український голос», що видавалася в Луцьку у 1941–1944 роках.

Напередодні 80-х роковин трагедії вдалось встановити ще одне ім'я бранця Луцької в'язниці страченого НКВС 23 червня 1941 р. всупереч нормам закону і принципам людяності. Це 18-річний Зиновій Тиктор, син відомого українського діяча Івана Тиктора.

В оголошенні, яке подав відомий український видавець Віктор Тиктор, йдеться про те, що 18-річний учень технічної школи в Холмі Зиновій Тиктор перебував у Луцькій тюрмі на момент розстрілів. Батько просить усіх, хто «бачив його в день звільнення в’язнів німецькою армією 26 червня 1941 р., подати всякі хоч би найскромніші відомості» на адресу рівненського видавництва «Волинь» або вже згадуваної газети «Український голос».

Реклама Google


Оголошень про розшук рідних у воєнні роки було чимало. /Фото зі сторінки Богдана Зека у Facebook.
Telegram Channel