Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Не всі луцькі маршрутівки доїжджають до кінцевої зупинки, - депутат

На окремих маршрутах взагалі автобуси вже понад місяць не доїжджають до кінцевої зупинки на маршруті.

Фото із сайту p-p.com.ua.

Не всі луцькі маршрутівки доїжджають до кінцевої зупинки, - депутат

13 квітня у Луцькій міській раді відбулася нарада з перевізниками щодо виконання умов договорів на перевезення пасажирів

Про це на сторінці у facebook повідомив депутат Луцькради Михайло Щур.

«Сьогодні, взяв участь у робочій нараді з перевізниками щодо виконання умов договорів на перевезення пасажирів.

Під час цієї зустрічі закцентували увагу на кількох типових порушеннях зі сторони перевізників.

Найбільше турбувало питання обігу готівки у міському транспорті Луцька.

Найбільше турбувало питання обігу готівки у міському транспорті Луцька. В результаті, більшість учасників наради, дійшли висновку, що виною обігу готівки, в першу чергу, є бажання водіїв її брати. Часто цьому сприяє й позиція власника, чи керівника автотранспортного підприємства, який заохочує водіїв брати готівку. В той же час, наводився приклад, коли власник підприємства заборонив водіям брати готівку, то 6 водії звільнилися в один день.

Реклама Google

Другим типовим порушенням, зі сторони перевізників, відзначено те, що на окремих маршрутах взагалі автобуси вже понад місяць не доїжджають до кінцевої зупинки на маршруті. Піднімалось питання про зміну принципу здійснення оплати послуг перевізників. Тобто, якщо зараз перевізник отримує оплату за пасажира, то обговорювалась можливість переходу на оплату за 1 км. Однак, знову наголошувалось, що міська влада готова розглядати різні варіанти співпраці з перевізниками, аби послуги були якісними, але перевізники та їх водії повинні відмовитись від готівки.

Читайте також: Півтори години на зупинці: лучани не можуть доїхати на дачі (Відео)

Слід також відмітити, що перевізники, які працюють на міських маршрутах нарікають на несправедливу конкуренцію зі сторони приміських перевізників, які працюють виключно з готівкою, зупиняються на непогоджених зупинках тощо.

На нараді також стало відомо, що найближчим часом буде збільшено кількість автобусів, які курсуватимуть до Нового ринку», - написав депутат.

Telegram Channel