Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Зловмисники розкрадали лісопродукцію: коли купюри розклали в одній із кімнат, вони вкрили всю підлогу

За вчинення таких злочинів фігурантам провадження загрожує до 8 років ув’язнення.

Фото Нацполіції.

Зловмисники розкрадали лісопродукцію: коли купюри розклали в одній із кімнат, вони вкрили всю підлогу

Вчора, 13 квітня, бійці КОРДу провели на території Волинської та Вінницької областей спецоперацію і затримали банду розкрадачів деревини

До її складу входили лісівники з Вінницької області та бізнесмени. Зловмисники розкрадали лісопродукцію особливо цінних порід, пише 20 хвилин.

Слідчі задокументували факти незаконної вирубки лісу та території Вінниччини. Високоякісну продукцію за підробленими документами із заниженим класом деревини збували на деревообробне підприємство на території Волинської області у готівковій і безготівковій формі, – повідомив начальник поліції Вінницької області Іван Іщенко.

Високоякісну продукцію за підробленими документами із заниженим класом деревини збували на деревообробне підприємство на території Волинської області у готівковій і безготівковій формі.

Встановлено, що члени банди впродовж тривалого часу збували деревину, зокрема і за кордон. Слідчі-детективи провели 11 обшуків на території Вінницької та 2 – Волинської областей. Під час них вилучили понад 65 тисяч доларів СЩА, більше 122 тисяч гривень,130 євро, 200 польських злотих. Коли купюри розклали в одній із кімнат, вони вкрили всю підлогу. Окрім цього, вилучили чорнові записи обліку лісопродукції, банківські картки, печатки суб’єктів господарювання, мобільні телефони та інші речі, що свідчать про незаконні оборудки, а також 285 колод кругляка дуба, 26 – сосни і т.д. Дії зловмисників кваліфіковані за ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Крім того, у них вбачаються ознаки злочинів, передбачених статтями 246 та 366 Кримінального кодексу України.

Триває розслідування. За вчинення таких злочинів фігурантам провадження загрожує до 8 років ув’язнення.

Читайте також: 

Telegram Channel